STE(A)M partners

legende

O.666

O666

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Hendrik Baelskaai 27, 8400 Oostende

Website: https://web.o666.be/

Doelgroep: volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar

Prijs: gratis - €€


O666

O.666 is dé plek waar Oostendenaars worden ondergedompeld in creatieve ateliers en circulair denken. Door onze ligging op een steenworp van de zee zijn we een uitgelezen uitvalsbasis voor teambuildings, brainstorms, denkdagen, als alternatieve vergaderlocatie…

We bedenken graag een concept op uw maat: van workshop plastiek of keramiek met ecologische lunch (mét zelfgekweekte groenten uit onze samentuin), tot een strandwandeling of inleiding in de basisprincipes van de circulaire economie.

Interesse in een teamdag, workshop of in het gebruik van een atelierruimte? Mail naar info@O666.be!


Astropolis

astropolis

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Duinkerkseweg 16, 8400 Oostende

Website: https://astropolis.be/

Doelgroep: iedereen vanaf 6 jaar

Prijs: € - €€


astropolis

Een Astropolis ticket geeft u toegang tot onze beide tijdelijke tentoonstellingen, of XPO's zoals wij ze noemen, alsook de uiterst boeiende documentaire(s) in het auditorium.  Een bezoek duurt overigens, al naar gelang uw interesse, gemiddeld zo'n twee uur.  Nood om de grijze massa bijkomend te stimuleren? Neem dan deel aan onze diverse publieke evenementen, voordrachten, kijkavonden, film- of documentaire voorstellingen. Of breng samen met ons een bezoek aan andere wetenschappelijke musea's en / of evenementen in binnen- of buitenland. Tijdens schoolvakanties kan u bij ons terecht voor tal van innovatieve workshops: van het bouwen en programmeren van robots, het leren schetsen van de Maan tot het bouwen en lanceren van water- of microraketten!  Kortom, er valt altijd wat te beleven in Astropolis!

Niet geboeid door sterrenkunde en / of ruimtevaart? Kom dan genieten van een lekker drankje of ijsje op ons ruime terras met zicht op park 'Nieuwe koers'. Eén van de weinige rustige en groene locaties te Oostende, gelegen langsheen de 35 km lange fietsroute 'Groen lint'! We hebben overigens een ruime fietsstalling en de wagen kan u gratis kwijt op de verharde strook langsheen de Duinkerkseweg. Alvast tot dan!


Coderdojo

coderdojo

 

 

 

 

 

 

 

 

Website: https://coderdojobelgium.be/

Doelgroep: kinderen en jongeren tussen 7 en 18 jaar

Prijs: gratis


coderdojo

Bij CoderDojo leer je alles over websites, games, apps en software door het zelf te doen. We spreken af in een Dojo en gaan samen aan het werk.

CoderDojo Belgium organiseert gratis codeersessies (doe-het-zelf lessen) voor meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar. Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. De vrijwilligers zijn de helden van onze Ninja’s (deelnemers) en stimuleren hun fantasie en creativiteit in de wereld van eentjes en nulletjes.


Heyo

heyo

 

 

 

 

 

 

 

Website: https://www.heyo.be/

Doelgroep: kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar

Prijs: €€ - €€€


heyo

Heyo is een professioneel organisator van onvergetelijke vakantiekampen, voor kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar.

De naam Heyo klinkt niet toevallig net zoals we zijn: enthousiast en aanstekelijk, uitnodigend en ontdekkend. En verwijst naar dat heerlijke gevoel dat je krijgt als je jezelf overtreft, nieuwe vrienden maakt, en samen van de vrijheid proeft. Heyo staat voor wat je voelt als er een nieuwe wereld voor je open gaat. Wie je ook bent, wat je leeftijd ook is en wat er ook jouw passie is.


Horizon educatief

horizon

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Fortstraat 128, 8400 Oostende

Website: https://horizoneducatief.be/

Doelgroep: iedereen vanaf 3 jaar

Prijs: €€


horizon-educatief

Wij willen iedereen zot maken van de zee! Dat doen we door allerlei activiteiten over en met de zee aan te bieden. Ons aanbod heeft linken met natuur/milieu en kusterfgoed. Ervaringsgericht leren, authenticiteit en ontdekking staan bij ons centraal. We dompelen je letterlijk en figuurlijk onder in het kustmilieu.  Je verjaardag vieren, op kamp gaan of je zeeklassen een toffe invulling geven? Het kan bij ons allemaal.


Kunstacademie aan zee

kaz

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Dokter Verhaeghestaat 7, 8400 Oostende

Website: https://www.oostende.be/kunstacademie

Doelgroep: iedereen vanaf 6 jaar

Prijs: €€ - €€€


KAZ

In Oostende biedt de Kunstacademie aan Zee, kort KaZ, meerdere mogelijkheden binnen de beeldende en audiovisuele kunsten aan en dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassen. Er wordt vertrokken vanuit een sterk artistiek-pedagogisch project, waarbij naast de muzische competenties, veel aandacht geschonken wordt aan de eigenheid en de persoonlijke mogelijkheden van de leerling. Naast het educatieve wordt ook het sociale aspect en het belang van het samen beleven of beoefenen, niet onderschat. Door haar visie en invulling rond het gegeven 'kunstbeleving - kunstbeoefening', speelt de kunstacademie een belangrijke rol in de actieve cultuurparticipatie. Er zijn voor kinderen en jongeren naast algemene ateliers ook specifieke opties of medialabs mogelijk, voor volwassenen kun je kiezen voor een algemene initiatie, een opleiding tot beeldend kunstenaar of een specialisatietraject.


Moving mountains

mm

 

 

 

 

 

 

 

Website: https://movingmountains.be/

Doelgroep: kleuters

Prijs: €€


moving-moutains

Moving Mountains is een vzw opgericht door professionals in het onderwijs die ervoor willen zorgen dat kinderen een onvergetelijke, beweeglijke, actieve en leerrijke zomer tegemoet gaan. Dit door de kinderen spelenderwijs te laten bewegen en wetenschappelijke vaardigheden bij te brengen.


Mu.ZEE

muzee

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Romestraat 11, 8400 Oostende

Website: https://www.muzee.be/

Doelgroep: iedereen

Prijs: €€


logo muzee

Mu.ZEE is de enige plek in de wereld die scherpstelt op moderne en hedendaagse kunst in België, van 1880 tot vandaag.

Mu.ZEE wil haar iconische gebouw, haar prachtige collectie en de groeiende kennis erover, met jou en met zo veel mogelijk mensen delen. Op een warme, gastvrije en genereuze manier. Een vloeivast museum zijn vol verzamelplezier.

Mu.ZEE wil mensen laten genieten van, en inzicht geven in, het fascinerende, onaf verhaal van kunst in België, kunstenaar per kunstenaar. Hen van ver en nabij doen afreizen, zowel voor de ‘mu’ als voor de ‘zee’. Hoe mooi is dat!


Mu-zee-um

muzeeum

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Edith Cavellstraat 10b, 8400 Oostende

Website: https://www.mu-zee-um.be/

Doelgroep: iedereen

Prijs: € - €€


mu-zee-um

mu-zee-um is een kunsteducatieve draaischijf die de wisselwerking tussen de kunsten(aars) en publiek bevordert en stimuleert door de organisatie en creatie van educatieve trajecten, vormingsmomenten op lokaal, regionaal en (inter)nationaal niveau. Kunst is voor mu-zee-um hét middel bij uitstek om mensen van alle leeftijden aan te zetten tot initiatief, creativiteit en reflectie.


Techniekacademie

tst

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: ’t Bosjoenk, Zinnialaan 1, 8400 Oostende

Website: https://www.techniekacademie-oostende.be/

Doelgroep: kinderen en jongeren van 9 tot 18 jaar

Prijs: €


Techniek Academie

Wij wensen graag zoveel mogelijk kinderen warm te maken voor STEM en Techniek.

Tijdens onze leuke én leerrijke workshops kunnen ze de handige Harry en de wetenschapper in zichzelf ontdekken.

Tijdens het schooljaar bieden we Techniekacademie aan voor kinderen van het 3de tot het 6de leerjaar. In de vakanties bieden we kampen aan. Sinds 2021 hebben we ook een vervolgtraject Repair Teens voor 12-14 jarigen uitgewerkt. Daarnaast hebben we ook een website met projecten, quizzen, wedstrijden,... waardoor kinderen ook thuis kunnen bezig zijn met techniek. Liefst willen we nóg meer mensen inspireren, zo werken we ook aan vormingen voor leerkrachten.