De bib sluit van 6 november tot en met 13 november 2019

Bibliotheek Oostende sluit uitzonderlijk de deuren om over te stappen naar gloednieuw bibliotheeksysteem.

Vanaf half november 2019 maakt de bibliotheek van Oostende de overstap naar een nieuw en nog eenvoudiger bibliotheekysteem. Dat moet ervoor zorgen dat alle dagelijkse bibliotheekverrichtingen vlotter, betrouwbaarder, gemakkelijker, gebruiksvriendelijker en goedkoper zullen verlopen.

Om alle personeelsleden klaar te stomen voor deze nieuwe uitdaging, sluiten we de hoofdbibliotheek van woensdag 6 november tot en met woensdag 13 november 2019. De filialen sluiten hun deuren van woensdag 6 november tot en met dinsdag 12 november 2019.

Wat houdt dit in voor jou als bibliotheekbezoeker?

Tijdens onze sluitingsperiode kun je…

• geen materialen ter plaatse ontlenen, verlengen, reserveren of binnenbrengen.
  • de verschillende toepassingen (verlengen, reserveren) op het online platform Mijn Bibliotheek Oostende niet gebruiken.
  • niet gebruikmaken van het digitale aanbod zoals GoPress, CloudLibrary en Home Academy via de bibliotheekwebsite van Oostende.
  • geen  beroep doen op het Interbibliothecaire Leenverkeer (IBL) in Oostende.
  • de catalogus van de bib en die op de publiekscomputers niet consulteren.
  • geen print- of kopieeropdrachten uitvoeren.
  • geen kranten of tijdschriften komen lezen in onze bibliotheek.

Andere veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met vooraf uitgeleende materialen?

De uitgeleende materialen verlengen wij automatisch. Zo loop je geen boete op.

Wanneer kunnen we opnieuw terecht in de bibliotheek?

De filialen bijten de spits af: je kunt bij hen opnieuw terecht vanaf woensdag 13 november om 15.00 uur.

In de hoofdbibliotheek ben je opnieuw welkom vanaf donderdag 14 november om 10.00 uur.

Hou zeker ook onze sociale media in de gaten voor updates.