Kinderen

Om te ontspannen, te ontsnappen, te verdwalen, te verbeelden, te lachen, te huilen, te leren, te oefenen, te begrijpen, te weten, te dromen, te groeien, te genieten ...

Redenen genoeg om (voor) te lezen!

Lezen

Leesjury

de Leesjury

Ben jij een echt leesbeest? Probeer dan zeker eens de Leesjury!
 

Collectie

jeugd

Lees, luister, speel, kijk & geniet

Van baby tot tiener. Voor elk wat wils in de jeugdafdeling.

Fundels

Fundels kinderen

Bundels vol fun

Voor de allerjongsten heeft de bib Fundels. Dat staat voor bundels vol fun. Bekende prentenboeken zijn verrijkt tot super e-boeken, met een animatiefilmpje, spelletjes én oefeningen.

Taal

Taalpunt

Taalpunt jeugd

Voor kinderen die dyslexie hebben of Nederlands willen leren is er een plek in de bib. Ga zeker eens een kijkje nemen bij het taalpunt.

Boekenzoeker

Boekenzoeker

Op zoek naar een goed boek?

Boekenzoeker is een online zoekmachine die jonge lezers persoonlijk leesadvies biedt op basis van hun eigen interesse, hobby of stemming.

Start je zoektocht op www.boekenzoeker.be

Boekstart

boekstart

Oostende neemt deel aan Boekstart.

Dat wil zeggen dat we met verschillende partners inzetten op een vroege start met boeken en met (voor)lezen. Want spelen met boekjes, voorlezen en zingen met je baby is fijn en belangrijk!

Bieblo

Bieblo

Boeken op jouw maat

Op zoek naar een boek dat je graag wil lezen? Met Bieblo heb je in 1-2-3 enkele supertips die in onze bib aanwezig zijn!

De bib? Een plek voor jou!

kinderbib

In onze jeugdbibliotheek ontdek je de mooiste muziek, de leukste verhalen, de spannendste strips ... Kom grasduinen in onze collectie boeken, cd's en films en neem gratis en voor niets tot wel 20 materialen mee naar huis.

Voorlezen in de bib

Voorlezen is leuk, gezellig én leerrijk! Daarom houdt de bib regelmatig een voorleesfeestje. Voorleeshalfuurtjes in de vakantie, kleutervoorlezen, de babybib, voorlezen +... Er is voor elk wat wils. Af en toe is er zelfs een vertelling voor volwassenen.

We organiseren ook een meertalig voorleesmoment. Frans, Spaans, Roemeens, Arabisch, ...: alle soorten talen komen eens aan de beurt. We lezen het verhaal afwisselend in het Nederlands en de andere taal voor. En natuurlijk is iedereen welkom!

Heb je zin om eens langs te komen? Check onze activiteitenbrochure voor meer info over de voorleesactiviteiten. 
Ben je zelf geïnteresseerd om voorlezer te worden? Dat kan! Mail eens naar leesplezier@biboostende.be of hou onze activiteiten in de gaten. Soms organiseren we een opleiding tot voorlezer.

Jeugdboekenmaand

Tijdens de jaarlijkse jeugdboekenmaand zetten we de jeugdboeken extra in de kijker met boekentips rond het jaarlijks gekozen thema en met activiteiten. Vaak wordt er ook een programma voor scholen aangeboden. Dat kan een auteurslezing zijn, een expo of een spel. Voor ons één van de hoogtepunten van het jaar!

 

 

Rondleidingen

Rondleiding

Vraag hier aan