Digitale instuif

Loop je vast op je pc, tablet of smartphone, dan heb je elke vrijdagvoormiddag de kans om één op één uitleg te krijgen in de bibliotheek. Een begeleider staat paraat om je terug of verder op de digitale weg te helpen. Iedereen is elke vrijdagvoormiddag welkom van 10.00 tot 12.00 uur. Alleen in de schoolvakanties laden wij onze batterijen op en is er dus geen instuif gepland. Inschrijven is ...

Quand
Van 3 januari 2020 tot 26 juni 2020

Taalbad: Nederlands oefenen in de bib door hardop voor te lezen

Volg je Nederlandse les en wil je extra oefenen? Of volg je geen les meer en wil je je Nederlands onderhouden? Op woensdagochtend lees je hardop. Een begeleider luistert en helpt je de tekst te begrijpen. Tijdens de schoolvakanties is er geen bijscholing.

Quand
Van 8 januari 2020 tot 24 juni 2020

Voorleeshalfuurtjes in de vakantie

Tijdens schoolvakanties wordt er in de bib nog méér voorgelezen. Kinderen en hun ouders kunnen zich elke voormiddag laten verrassen door een grappig, avontuurlijk of spannend verhaal. Afspraak in de vertelhoek voor een half uurtje onversneden luisterplezier. Inschrijven is niet nodig.

Quand
Van 24 februari 2020 tot 18 april 2020

Arcade gamehall

Test onze kwalitatieve arcadegames! Zowel voor jong als voor oud! Tijdens de krokusvakantie toveren we de jeugdafdeling van de bib om tot een arcade gamehall. Elke middag van 13.00 uur tot sluitingstijd kun je op drie arcadekasten verschillende games spelen. De games zijn voor spelers van alle leeftijden - van beginners tot doorgewinterde spelers. De games zijn eenvoudig, maar meer creatief ...

Quand
Van 25 februari 2020 tot 29 februari 2020

Feestelijke smaakmaker Jeugdboekenmaand ism Kunstacademie-aan-zee

Laat je tijdens de openingstijden verrassen door de leerlingen van de Kunstacademie aan Zee. Neem deel aan een eigenzinnig open atelier en ondervind zelf wat kunst kan doen. Inschrijven is niet nodig.

Quand
zaterdag 29 februari 2020

Taalbad: Nederlands oefenen door samen te lezen

Quand
Van 21 januari 2020 tot 31 maart 2020

J.J. Cale - Troubadour in de woestijn

Een muzikale lezing door Wouter Bulckaert en het Turbulente Trio. Aan de hand van tien essentiële songs - live gespeeld door het Turbulente Trio, schetst rasverteller Wouter Bulckaert een beeld van de mens en de muzikant J.J. Cale. Hij gaat op zoek naar het mysterie en de magie van zijn muziek.

Quand
vrijdag 6 maart 2020

Eerstelijnspsychologie voor ouderen (65-plussers)

Ouder worden gaat vaak gepaard met verlies. Het verlies van een partner, maar ook ziekte, een ongeval, wegvallen van mogelijkheden,... zijn levensgebeurtenissen met een grote impact. Wie het moeilijk heeft, beschikt niet altijd over een sterk vangnet. Om de stap naar hulp te verkleinen, kunnen 65-plussers uit Oostende en Bredene aankloppen bij de eerstelijnspsycholoog.

Quand
Van 10 februari 2020 tot 11 mei 2020

De babyBIB

Tips en activiteiten voor ouder en baby. Vingerversjes, kriebelliedjes, schootspelletjes,... je kunt op heel wat plezierige manieren taal aanbieden aan baby's. En samen fijne boekjes ontdekken hoort daar uiteraard ook bij. Je kan het allemaal beleven in onze babyBIB. Voor (groot)ouders met kinderen tot 20 maanden. Inschrijven is niet nodig.

Quand
Van 8 januari 2020 tot 10 juni 2020

Verhalen in alle talen ism FMDO

Quand
Van 11 januari 2020 tot 13 juni 2020