Je kan nu weer zelf je materialen komen uitkiezen en terug inleveren. Ook de inleverboxen zijn terug open.
Vanaf woensdag 1 juli kan je een computer reserveren voor zelfstandig computergebruik.
Door de coronamaatregelen blijven een aantal beperkingen en veiligheidsvoorschriften gelden.

Omwille van de coronacrisis moest de Oostendse bibliotheek een tijd lang de deuren sluiten. Maar nu is de bib opnieuw open voor bezoekers, met een beperkte dienstverlening en met de nodige veiligheidsmaatregelen. Ook de wijkfilialen en inleverboxen aan de hoofdbib zijn open.

Hoofdbibliotheek

Voor de bib gelden de normale openingstijden.
Er is een beperkte dienstverlening: bezoekers kunnen zelf materialen uitkiezen en inleveren
De bibliotheek zal dus nog niet toegankelijk zijn als ontmoetingsplaats. Krantenlezers en studenten kunnen er voorlopig nog niet terecht.

jannicke neemt een boek

Wat?

• Lenen en inleveren: boeken, dvd's, cd's, strips enz.
  • Vanaf woensdag 1 juli kan je een computer reserveren in de bib. Bel daarvoor naar 059 29 51 51 of kom langs aan één van de infobalies in de bib. Je kan ook opnieuw een print maken.
  • Lezen, werken of studeren kan nog niet. Er zijn ook geen zitplaatsen.
  • Je kan geen kranten of tijdschriften lezen in de bib.
  • De toiletten blijven gesloten.
  • Iets kopiëren is niet mogelijk, ook pianospelen is niet toegelaten.

Hoe?

Volg deze richtlijnen, voor ieders veiligheid:

• Alleen individuele en gecontroleerde toegang tot de bibliotheek is mogelijk, reserveren is niet noodzakelijk. Minderjarigen mogen begeleid worden.
  • Er worden tegelijkertijd 25 bezoekers toegelaten. Gebruik een uitleenmandje.
  • Hou je bibliotheekbezoek zo kort mogelijk (max. 30 minuten). Tip: Bereid je bezoek voor: maak thuis al je keuze, controleer de beschikbaarheid en plaats via de catalogus.
  • Respecteer de circulatieroute: ingang via de draaideur, materialen inleveren aan de ingang, materialen uitlenen aan de zelfuitleendienst en uitgang via het leescafé.
  • Een mondmasker is verplicht. Hou rekening met social distancing en houd de vereiste afstand.

Wijkfilialen: ook opnieuw open

De vier bibliotheekfilialen zijn weer open.

De filialen zijn toegankelijk tijdens de normale openingstijden. Er kan steeds 1 bezoeker tegelijkertijd binnen.