Livre
Néerlandais

Stad vol geesten

V.E. Schwab (auteur), Sandra van de Ven (traducteur), Laura Sampaio de Queiroz (dessinateur)
Cassidy (12) is een meisje dat geesten kan zien, komt er in Schotland achter dat ze een tussenreiziger is en dat er een belangrijke taak op haar ligt te wachten. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Spoken
Titre
Stad vol geesten
Auteur
V.E. Schwab 1987-
Traducteur
Sandra van de Ven
Dessinateur
Laura Sampaio de Queiroz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
City of ghosts
Édition
Limited edition
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2023
265 p. : ill.
ISBN
9789022599501 (hardback)

Commentaires

Een spannend jeugdboek over spoken, spokenjagers en de tussenwereld. Cassidy Blake (12) is een meisje dat geesten kan zien. Haar ouders zijn de amateuristische spokenjagers De Inspookteurs. Wanneer ze naar het behekste Edinburgh in Schotland reizen voor hun nieuwe tv-show, gaan Jessica en bevriend spook Jacob mee. Daar zitten ze tussen de geesten en spoken die niet allemaal onschuldig zijn. Door Lara, die Jessica daar tegenkomt en ook spoken kan zien, ontdekt Cassidy dat ze een tussenin’er is. Jessica heeft de taak om ervoor te zorgen dat de geesten de Sluier, die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden, verlaten en doorgaan naar het hiernamaals. Ze raakt verwikkeld in een episch gevecht met de sinistere Rode Raaf. Op vlotte toon geschreven. Met enkele zwart-wittekeningen en -kaarten. Vanaf ca. 10 jaar. V.E. Schwab (1987) is een wereldberoemde Amerikaanse (jeugd)auteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

À propos de V.E. Schwab

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

V. E. Schwab, née le 7 juillet 1987 en Californie, est une auteure américaine de fantasy principalement connue pour son roman La Vie invisible d'Addie Larue. Elle a publié ses romans jeunesse et jeunes adultes sous le nom de Victoria Schwab jusqu'en octobre 2021 avant d'adopter définitivement le nom de V. E. Schwab pour l'ensemble de son œuvre.

Biographie

Éducation

En 2009, Victoria Schwab sort diplômée de l'Université de Washington de St. Louis avec un baccalauréat en beaux-arts. Elle avait initialement prévu d'étudier l'astrophysique, mais change d'orientation après avoir suivi des cours d'art et de littérature. Elle termine son premier roman (inédit) au cours de sa deuxième année d'université. Elle vend un autre roman, The Near Witch, à Disney…En lire plus sur Wikipedia