Livre
Néerlandais
Als een vulkaan uitbarst raakt de bewoners van een kleine gemeenschap in de wilde natuur volledig afgesloten van de buitenwereld.
Sujet supplémentaire
De Morgen, Boeken
Titre
In de val
Auteur
Max Brooks
Traducteur
Betty Klaasse
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Devolution
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
333 p.
ISBN
9789024585366 (paperback)

Commentaires

Als Mount Rainier uitbarst dan raken de bewoners van een kleine eco-gemeenschap door lava en vulkanische modderstromen afgesneden van Seattle. Complete chaos en dan verdwijnen ook nog eens alle dieren. Maar waardoor? Is de mythe van Bigfoot, de Amerikaanse variant van de verschrikkelijke sneeuwman, waar en worden de bewoners ook bedreigd. Kate Holland gaat de strijd aan om in een onbarmhartige wildernis te overleven. Rampenroman rond reëel scenario van de bekende vulkaan. Voeg daar nog de Bigfoot aan toe en je krijgt een echt survival drama. De auteur schrijft vlot en weet de spanning op te voeren. Voor Europese begrippen wat veel verwijzingen om het verhaal waarschijnlijker te maken. Leuk door combinatie van verteller en stukjes dagboek van één van de bewoners. Spannend, maar soms wat koel geschreven.

À propos de Max Brooks

CC BY-SA 4.0 - Image by Rhododendrites

Maximillian Michael Brooks, dit Max Brooks, né le 22 mai 1972 à New York, est un écrivain et scénariste américain. Il est fils du réalisateur et acteur Mel Brooks et de la réalisatrice et actrice Anne Bancroft.

Biographie

Max Brooks est le fils du réalisateur Mel Brooks et de l'actrice Anne Bancroft. Il est diplômé en 1994 au Pitzer College. Il vit à Los Angeles avec sa femme, Michelle, scénariste, et leur fils, Henry.

De 2001 à 2003, Max Brooks est membre de l'équipe créative du Saturday Night Live.

Max Brooks est l'auteur du Guide de survie en territoire zombie, publié en 2003 aux États-Unis et en 2009 en France. Le livre explique comment survivre à une imminente invasion de zombies et développe le sujet de la pop-culture du « zombie ».

Son livre suivant World War Z, qui traite de la …En lire plus sur Wikipedia