Livre
Néerlandais

Een onwaarschijnlijke vijand

Mark Frost (auteur), Corry Van Bree (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Will, Ajay, Nick, Elise en hun coach gaan door een deur naar een andere wereld om het kwaad te vernietingen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Een onwaarschijnlijke vijand
Auteur
Mark Frost
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rogue
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2016
367 p.
ISBN
9789045208503 (paperback)

Commentaires

Will speelt een gevaarlijk spel met zijn grootvader, de sleutelfiguur achter de Paladin Prophecy. Hij wendt interesse voor en probeert zoveel mogelijk aan de weet te komen. Als de verraadster Brooke tijdelijk uitgeschakeld wordt, gaan Will, Ajay, Nick, Elise en de Coach door een deur naar een andere wereld. Zij zoeken Dave, Wills beschermengel, die daar gevangenzit en ook de Coach komt in een hachelijke situatie. In dit derde deel* krijgen de personages te maken met verraad, gruwelijke monsters en ook krijgen ze meer inzicht in hun speciale eigenschappen. Ajay heeft een rugzak vol explosieven en de indiaanse Coach blijkt een shapeshifter die in een beer verandert. Er wordt erg veel gevochten en niet alle raadsels worden opgelost. Op het slot schrijft Will een brief aan zijn (nog levende?) vader. Achterin staan de honderd regels van Wills vader en de twintig regels die Will zelf opstelde. Het is niet duidelijk of er nog een deel volgt. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Mark Frost

Mark Frost, né le 25 novembre 1953 à New York, est un romancier américain, un scénariste pour le cinéma et la télévision et un producteur. Il a travaillé sur Capitaine Furillo, co-créé la série culte Twin Peaks, puis signé les scénarios des blockbusters Les Quatre Fantastiques 1 et 2.

Biographie

Mark Frost, fils de l'acteur Warren Frost, est le frère de l'écrivain Scott Frost (en) et de l'actrice Lindsay Frost.

En 1975, il débute à la télévision en signant les scénarios de deux épisodes de L'Homme qui valait trois milliards. Il rejoint quelques années plus tard la série policière Hill Street Blues, sur laquelle il officie en tant que scénariste pendant trois ans.

Il quitte le programme en 1985, au terme de la …En lire plus sur Wikipedia