Livre
Néerlandais

Zwijgend graf

Leighton Gage (auteur), Peter De Rijk (traducteur)
In de bossen aan de rand van São Paulo wordt een verborgen massagraf gevonden met daarin dertig lijken, waaronder vierentwintig kinderen. Als een forensisch onderzoeksteam ontdekt dat ze allemaal een orgaan missen, vreest het hoofd van de federale politie dat geruchten over een satanische cultus invloed zullen hebben op de toeristische industrie van het land. Daarom stuurt hij Mario Silva erop af
Titre
Zwijgend graf
Auteur
Leighton Gage
Traducteur
Peter De Rijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Buried strangers
Édition
1
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2011
287 p.
ISBN
9789061126461 (paperback)

Commentaires

Leighton Gage was zeer succesvol in de reclamewereld. Hij won meer dan 120 prijzen voor verschillende advertentiecampagnes. Als geboren Amerikaan woonde hij onder andere in Nederland, Duitsland, Engeland en Australië. Tegenwoordig woont hij in Brazilië en is hij thrillerauteur. In 2008 verscheen Gage’s eerste thriller, Blood of the Wicked. De opvolger, Buried Strangers, verscheen een jaar later en dit boek is nu ook in het Nederlands vertaald als Zwijgend graf.
De boeken van Gage draaien allemaal om hoofdinspecteur Mario Silva. In Zwijgend graf krijgt hij te maken met een massagraf dat in het regenwoud even buiten São Paulo ontdekt is. In eerste instantie denken Silva en zijn collega’s aan rituele moorden, maar als snel rijst het vermoeden dat de slachtoffers zijn vermoord om hun organen te kunnen transplanteren. Er volgt een zoektocht naar de daders, waarbij ook mensensmokkelaars een rol blijken te spelen.
Ondanks het nogal lugubere onderwerp duu…Lire la suite
In een bos aan de rand van Sao Paulo wordt een massagraf gevonden. Uit alle lijken blijkt het hart verwijderd. Hoofdinspecteur Mario Silva onderzoekt de zaak, waarbij hij stuit op corruptie, ontvoeringen. In dit boek is een aantal authentieke feiten gebruikt, zoals nazi-arts Mengele die naar Brazilië vluchtte, de vrijwel uitgeroeide inheemse Braziliaanse bevolking, de vele sektes in dit land en de aanhoudende geruchten over moorden ten behoeve van orgaandiefstal. De auteur, in 1942 geboren in de Verenigde Staten, woonde geruime tijd in Sao Paulo (overigens ook een jaar of vijf in Nederland). Hij heeft een prettige schrijfstijl, het verhaal leest lekker weg. Tweede deel rond Silva na 'Kwaad bloed'*. Normale druk.

À propos de Leighton Gage

Leighton David Gage, né le 13 mai 1942 à Rahway dans le New Jersey et mort le 26 juillet 2013 à Miami en Floride d'un cancer, est un écrivain américain, spécialisé dans l'écriture de romans policiers. Il est célèbre pour avoir créé le personnage de Mario Silva, inspecteur en chef amené à résoudre plusieurs affaires dans une série de romans dont l'intrigue se déroule au Brésil, pays où l'auteur séjourna pendant vingt ans.

Œuvre

  • 2008 : Blood of the Wicked
  • 2009 : Buried Strangers
  • 2010 : Dying Gasp
  • 2010 : Ever Bitter Thing
  • 2011 : A Vine in the Blood
  • 2013 : Perfect Hatred
  • 2014 : The Ways of Evil Men

En lire plus sur Wikipedia