Livre
Néerlandais

Anna in de klas

Kathleen Amant (auteur)

Anna in de klas

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Anna gaat naar de peuterspeelzaal. In de klas luistert ze naar een verhaal. Daarna mag ze schilderen en spelen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Anna in de klas
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2022 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789044809091 (hardback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Anna gaat naar school. Als de bel gaat, staat ze helemaal vooraan in de rij en mag ze als eerste met juf Sara naar binnen. Anna hangt haar jas aan de kapstok onder het bootje (dat is haar nl. plaatje). Ze gaat in de vertelhoek zitten en luistert naar de verhalen van haar klasgenootjes. Dan leest juf Sara een verhaal voor en gaan de kinderen schilderen. Als iedereen klaar is, is het tijd om iets te eten en te drinken. Daarna speelt Anna in de poppenhoek, tot het tijd is om op te ruimen. Wie klaar is, mag zijn jas aantrekken en wachten op papa of mama. Anna wil echter nog niet naar huis en verstopt zich achter haar jas, waar mama haar even later vindt. Morgen mag ze weer naar school.

Kathleen Amant, huisillustrator van Kind en Gezin, debuteerde in 2004 als schrijfster met Ik wil mijn knuffel en Lekker zwemmen ( 2005, p. 103), twee boeken voor peuters waarin Anna de hoofdrol speelt. Ondertussen zijn er al 14 avonturen over de ondernemende en guitig…Lire la suite
Anna gaat naar de peuterspeelzaal. Als de bel gaat, mag ze naar binnen. In de klas luisteren Anna en de andere kinderen naar een verhaal. Daarna mag Anna schilderen en spelen. Vierkant prentenboek met stevig, glanzend papier met twee afgeronde hoeken. De tekst bestaat uit eenvoudige, korte zinnen en staat steeds op de linkerpagina in een duidelijk schreefloos lettertype op een witte achtergrond. Rechts staat steeds een paginagrote prent in heldere kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond. De eenvoudige zwartomlijnde prenten ontberen perspectief en detail. Anna is niet echt herkenbaar als meisje. Er zijn al meer verhalen over Anna verschenen. Om peuters en kleuters voor te bereiden op school. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna in de klas

Met kleuter Anna doorloop je in dit prentenboek een dag in de kleuterklas. En het is er zo leuk dat Anna 's avonds niet naar huis wil. De illustraties zijn duidelijk en zwartomlijnd. De volgorde van de activiteiten is ook van de prenten af te lezen. Fantasie zit er niet in. Bruikbaar in de klas of als voorbereiding op naar school gaan.