Chiara woont in een klein dorpje in Italie͏̈. Haar vader verdwijnt zonder een spoor na te laten. Chiara gaat zelf op zoek naar de waarheid.
Titre
A Chiara / regie en scenario Jonas Carpignano
Directeur
Jonas Carpignano
Acteur
Swamy Rotolo Claudio Rotolo Grecia Rotolo Carmela Fumo Giorgia Rotolo
Langue
Italien
Éditeur
Imagine, © 2022
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2021
Durée
121 min.
Note
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037941778

Commentaires

Familie en vrienden van Claudio en Carmela komen samen om de achttiende verjaardag te vieren van hun oudste dochter Giulia. Er is een gezonde rivaliteit op de dansvloer tussen de jarige en haar vijftienjarige zus Chiara. Op het vrolijke feest is de hechte familie in een uitstekend humeur. Maar alles verandert de volgende dag wanneer Claudio’s auto wordt opgeblazen en hij verdwijnt. De familie zwijgt, maar Chiara wil koste wat kost weten wat er is gebeurd. Wanneer ze geheimen begint te ontrafelen over de banden van haar vader met de maffia, wordt ze gedwongen te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wil. Met het spannende Italiaanse familiedrama A Chiara geeft regisseur Jonas Carpignano een originele kijk op het maffia-genre door de ogen van een vijftienjarig meisje. De film is het laatste deel van Carpignano’s veelgeprezen Calabrië-trilogie en ging in première in de Quinzaine des Réalisateurs-selectie in Cannes, waar A Chiara de Europa Cinemas Label Award won. IMDb-beoordeling:…Lire la suite

À propos de Jonas Carpignano

Jonas Carpignano (né le 16 janvier 1984 à New York) est un scénariste et réalisateur italien.

Biographie

Lors de la 63e cérémonie des David di Donatello, il remporte le David di Donatello du meilleur réalisateur pour A Ciambra.

Filmographie

  • 2006 : La casa d'Argento Bava (court métrage)
  • 2010 : Resurrection Man (court métrage)
  • 2011 : Bayou Black (court métrage)
  • 2012 : A Chjàna (court métrage)
  • 2014 : A Ciambra (court métrage)
  • 2015 : Mediterranea
  • 2017 : A Ciambra
  • 2021 : A Chiara

Récompenses