Livre
Néerlandais

Een dans met draken. 2, Zwaarden tegen draken

George R.R. Martin (auteur), Renée Vink (traducteur), Jet Matla (traducteur)
Verdere belevenissen van de Starks, Lannisters en andere grote families van de Zeven Koninkrijken.
Extra subject
fantasy
Titre
Een dans met draken. 2, Zwaarden tegen draken
Auteur
George R.R. Martin
Traducteur
Renée Vink Jet Matla Niels Van Eekelen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A dance with dragons 2 : after the feast
Édition
8
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014 | Autres éditions
728 p. : ill.
ISBN
9789024541591 (hardback)

Commentaires

Dankzij de Amerikaanse HBO-hitserie ‘Game of Thrones’ verkopen de boeken van George R. R. Martin als zoete broodjes. De boekenreeks van de Amerikaanse auteur bestaat uit vijf delen, waarvan sommigen opgesplitst zijn in twee aparte boeken. Het tweede deel van Een dans met draken, ‘Zwaarden tegen draken’, is geen vervolg van het eerste deel, ‘Oude vetes, nieuwe strijd’, maar speelt zich op hetzelfde moment af als het vierde deel van de serie, namelijk, Een feestmaal voor kraaien. Daardoor kan de lezer misschien enige verwarring ervaren als hij aan dit boek begint, maar het wordt al snel duidelijk in welke tijdsperiode het verhaal zich chronologisch gezien precies afspeelt. Zoals bij alle boeken van deze auteur moet je je hoofd er dus wel bij houden aangezien er enorm veel gebeurt met enorm veel verschillende personages.
Zoals trouwe lezers van de reeks zullen weten, gaat elk hoofdstuk over een personage. Dat is hier dan ook niet anders. In dit vijfde deel van de reeks…Lire la suite
Het tweede deel van het vijfde boek uit de serie 'Het lied van ijs en vuur', over de liefdes, levens en ambities van de Starks, de Lannisters en alle andere grote families van de Zeven Koninkrijken. Het verhaal neemt weer een paar onverwachte wendingen. Tyrion Lannister komt in de problemen en wordt samen met het dwergenmeisje Centje verkocht als slaaf. Theon Grauwvreugd is terug in Winterfel en laat heer Rammert trouwen met een meisje dat zich voordoet als Arya Stark. Ondertussen is de echte Arya ondergedoken in een tempel, waar ze een zware training krijgt als moordenares. Bij de Muur heeft Jon Sneeuw zijn handen vol. Met uitgebreide appendices over de verschillende koninkrijken en families. Kleine druk; voorin enkele kaartjes en achterin zestig pagina's met genealogieën.

À propos de George R.R. Martin

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

George R. R. Martin [ d͡ʒɔɹd͡ʒ ɑɹ ɑɹ ˈmɑɹtɪn], né le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions