Livre
Néerlandais

De verdwenen Jozef

Elizabeth George (auteur), Marcella Houweling (traducteur)
Een patholoog-anatoom, die met zijn echtgenote vakantie viert in een dorpje in Lancaster, probeert samen met een bevriende detective de raadsels rond de merkwaardige dood van de plaatselijke geestelijke te ontsluieren.
Titre
De verdwenen Jozef
Auteur
Elizabeth George 1949-
Traducteur
Marcella Houweling
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Missing Joseph
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011 | Autres éditions
505 p.
ISBN
9789046114117 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

De verdwenen Jozef is een van de vele boeken van Elisabeth George waarin Inspecteur Thomas Lynley een hoofdrol speelt. In dit verhaal gaat hij in een plattelandsdorpje op zoek naar de moordenaar van de plaatselijke pastoor Robin Sage. Toch is dit geen gewone detectiveverhaal waarbij het enkel gaat om het zoeken van de dader. De verdwenen Jozef is eerder een psychologisch, romantisch verhaal waarbij er toevallig ook nog een moord moet worden opgelost.
Deborah St. James had de pastoor enkele maanden voor zijn dood ontmoet in een museum en ging hem opzoeken om zo te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid en de problemen waarmee ze worstelde. Doorheen het boek komen dan ook vele verwijzingen naar de relatie van Deborah met haar man Simon. De rode draad bestaat uit vragen als hoe je kunt omgaan met relationele problemen, wat te doen met een kinderwens die niet kan worden ingewilligd, en vooral hoe mensen omgaan met hun gevoelens daaromtrent. Want ook alle mogelijke v…Lire la suite
Dit is het zesde boek over de adellijke politieman Thomas Lynley en zijn kring van vrienden en relaties. Zijn vakantie met Lady Helen valt onverwacht in het water, en hij laat zich door het echtpaar St. James overhalen om in een dorp in Lancashire naar een verdacht sterfgeval te kijken. Omdat het allemaal officieus toegaat, staat ditmaal zijn vaste assistente, sergeant Havers, op een zijspoor. Het hoofdthema is uiteindelijk, in alle verhaallijnen, de moederliefde (onverschillig of het eigen dan wel aangenomen kinderen betreft), en de vergiftigde predikant blijkt zijn eigen graf gedolven te hebben door zich daarin te willen mengen. Een knap, boeiend, vlot leesbaar, maar wat triest verhaal met te veel aanzetten die geen vervolg krijgen. Matig vertaald (enkele missers en er zijn passages weggelaten; de titel had ook fraaier gekund). Pocket; zeer kleine druk.

À propos de Elizabeth George

Elizabeth George, née Susan Elizabeth George le 26 février 1949 à Warren, dans l'État de l'Ohio, est une écrivaine américaine, auteure de romans policiers. Elle est renommée pour ses ouvrages dans la pure tradition du whodunit britannique. La plupart de ses récits se déroulent en Grande-Bretagne.

Biographie

Ses parents déménagent dans l'Ouest américain lorsqu'elle a 18 mois et se fixent en Californie près de San Francisco, dans l'actuelle Silicon Valley. Elle suit sa scolarité à l'école St Joseph Grammar puis au collège Holy Cross. Elle fréquente l'université de Los Altos Hills ainsi que l'Université de California à Riverside où elle obtient une maîtrise d'anglais et un master de psychopédagogie.

Dès l'âge de sept ans elle manifeste un goût prononcé pour l'écriture. En 1966 (à 16 ans) elle fait un voyage scolaire …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions