Livre
Anglais
Benny Griessel, rechercheur bij de Kaapse politie, krijgt het voor zijn kiezen na een familietragedie, de zelfmoord van een oud-collega en de verdwijning van een internetondernemer.
Titre
Icarus
Auteur
Deon Meyer
Traducteur
K.L. Seegers
Langue
Anglais
Titre original
Ikarus
Éditeur
London: Hodder, 2015
372 p.
ISBN
9781473614406

Plusieurs langues:

Commentaires

Benny Griessel, de aan alcohol verslaafde rechercheur die inmiddels in vijf thrillers* figureert, is terug. Nog steeds kampt hij met depressies en dat wordt er niet beter op na een confrontatie met een gewelddadige familietragedie en de zelfmoord van een oud-collega. Omdat Benny nog steeds worstelt met de drank neemt zijn collega Vaughn Cupido de leiding op zich in een zaak die draait om de verdwijning van een succesvolle internetondernemer. Cupido levert een hele andere strijd: hij is namelijk verliefd op de hoofdverdachte. Afwisselend krijgt het verhaal vorm door het moeizame onderzoek van Benny en Cupido en een schijnbaar losse bekentenis van wijnboer Francois du Toit aan zijn advocaat. Het verband daartussen blijft duister en de spanning zit er tot de laatste pagina in. Meyer levert opnieuw vakwerk: een sfeervolle thriller met memorabele personages, een verrassend plot en puntige dialogen, gelardeerd met smeuïg Zuid-Afrikaanse 'slang'. Pocketuitgave, kleine letter.

À propos de Deon Meyer

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel

Deon Meyer, né le 4 juillet 1958 à Paarl, est un scénariste, réalisateur et auteur de roman policier originaire d'Afrique du Sud. Il écrit en afrikaans.

Biographie

Deon Meyer passe son enfance à Klerksdorp, dans la province du Nord-Ouest, région des mines d'or. Il fait ses études à l'université de Potchefstroom, avant de travailler comme journaliste pour Die Volksblad, quotidien afrikaner de Bloemfontein. Il est ensuite correspondant de presse, puis rédacteur en publicité.

Son premier roman paraît en 1994, mais il n'est pas traduit en anglais. Ses œuvres suivantes sont traduites dans plusieurs langues. Elles reflètent la diversité culturelle de l'Afrique du Sud contemporaine, ses tensions et ses efforts pour vaincre le sous-développement. Publié en afrikaans[pas clair]…En lire plus sur Wikipedia