DVD
Anglais

Shazam! : fury of the Gods

David F. Sandberg (directeur), Zachary Levi (acteur), Asher Angel (acteur)
Billy Batson en zijn pleegkinderen hebben de krachten van goden. Ze moeten de strijd aangaan met een trio van oude goden die hun magie verloren hebben. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Superhelden
Titre
Shazam! : fury of the Gods
Directeur
David F. Sandberg
Acteur
Zachary Levi Asher Angel Jack Dylan Grazer
Titre uniforme
Shazam! : fury of the Gods
Langue
Anglais
Titre parallèle
Shazam!
Éditeur
Warner Bros. Entertainment, © 2023
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2023
Durée
125 min.
Note
Audio: Frans, Engels, Italiaans, Duits Audiodescriptie in het Duits Ondertiteling in het Nederlands en Frans, voor slechthorenden in het Italiaans, Duits en Engels
EAN
5051888263747

Commentaires

Superheldenfilm van de Zweedse regisseur David F. Sandberg, gebaseerd op het personage Shazam dat in 1940 voor het eerst in een strip verscheen. Billy Batson heeft de gave om in een superheld te veranderen als hij het woordje "Shazam" roept. Zijn pleeggezin heeft ondertussen ook de gave gekregen om in superhelden te veranderen. Samen beschermen ze de wereld tegen allerlei bovennatuurlijke en magische dreigingen. Het pleeggezin krijgt echter een aparte situatie voor de kiezen wanneer er plots goden naar de aarde trekken. Twee van die goden, Hespera en Kalypso, hebben zeer sterke krachten geërfd van hun voorvaderen, en maken daarmee het leven van Billy en zijn pleeggezin zuur. Vanaf ca. 12 jaar. IMDb-score: 6,0/10.

À propos de David F. Sandberg

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

David F. Sandberg est un réalisateur, scénariste et compositeur suédois, né le 21 janvier 1981 à Jönköping (Småland). Il est connu en particulier pour son film Dans le noir (Lights Out, 2016), alors adapté de son propre court-métrage tourné dans son pays natal en 2013.

Biographie

Carrière

David F. Sandberg commence sa carrière par la réalisation de courts-métrages sur YouTube sous le pseudonyme de Ponysmasher tel que Closet Space et Lights Out et se fait remarquer par James Wan grâce à cela.

En 2016, à la demande de James Wan, il adapte son court-métrage Lights Out en film en gardant le même titre, autrement dit Dans le noir en France, qu…En lire plus sur Wikipedia