Livre
Néerlandais

Puur geluk : de vrolijke avonturen van het liefste hondje van de wereld

Danielle Steel (auteur), Maya Denneman (traducteur)

Puur geluk : de vrolijke avonturen van het liefste hondje van de wereld

Bundel overdenkingen van de schrijfster over haar ervaringen met honden.
Sujet supplémentaire
Romans, Waargebeurd, Waar gebeurd
Titre
Puur geluk : de vrolijke avonturen van het liefste hondje van de wereld
Auteur
Danielle Steel
Traducteur
Maya Denneman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pure joy : the dogs we love
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
157 p. : ill.
ISBN
9789021810560 (paperback)

Commentaires

In elf korte verhalen/overdenkingen vertelt de schrijfster over haar ervaringen met honden. Als groot hondenliefhebster heeft ze verschillende honden (gehad), meestal gezelschapshonden zoals Brusselse griffonetjes, Boston terriërs en Maltezer leeuwtjes. Omdat die soorten te zwaar waren om in het vliegtuig mee te nemen, viel ze uiteindelijk voor een chihuahua, Minnie, die nauwelijks een kilo weegt. Uitgebreid komen de voordelen van de verschillende rassen aan de orde, de liefde die ze van dieren ontvangt en het plezier dat ze aan hen beleeft. Maar ook de kosten van dierenartsen, reispapieren en verklaringen die je nodig hebt om een hond mee te nemen naar het buitenland. De kosten van kleding en gadgets voor haar lieveling vormen een substantieel onderdeel van de kosten. Het is vooral een boek van een hondenliefhebber voor andere liefhebbers van schoothondjes. Bevat zwart-witfoto's (van hondjes) van slechte kwaliteit.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une grave maladie l’empêche d'achever…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions