Livre
Néerlandais

De olijke tweeling op het familiefeest

Arja Peters (auteur), Suzanne Braam (adaptateur), Melanie Broekhoven (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De tweeling Thelma en Ellis gaat mee naar een familiebijeenkomst bij een rijke tante op de Veluwe en beleeft daar allerlei avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.
Niveau de lecture
AVI 9
Titre
De olijke tweeling op het familiefeest / Arja Peters ; hertaald door Suzanne Braam ; ill. Melanie Broekhoven
Auteur
Arja Peters
Adaptateur
Suzanne Braam
Dessinateur
Melanie Broekhoven
Langue
Néerlandais
Éditeur
Oud-Beijerland: De Eekhoorn, 2002
118 p. : ill.
ISBN
9789060568750

Commentaires

Op het feest van tante Cecilia in een groot landhuis gebeuren enkele diefstallen. De tweelingzusjes gaan samen met hun neef Roel op zoek naar de dader.

Als echte tweelingzusjes overleggen ze voortdurend. Het zijn kletskousen die wel van avonturen houden. Ze trekken elkaar soms mee in ongemakkelijke situaties, maar gelukkig kunnen ze dan op elkaar terugvallen om uit de moeilijkheden te geraken.

De 'Olijke tweelingboeken' spelen zich af in een soort tijdloze maatschappij: geen files, geen politiek, geen wereldproblemen. Het is vanuit de beleving van basisschoolkinderen verteld met de elementen die in een kinderleven van belang zijn: familie, school, vrienden, en plezier maken.
[Heidi Vyncke]
Ellis en Thelma, de olijke tweeling, worden door hun schatrijke tante Cecilia uitgenodigd voor een lang familieweekend met allerlei onbekende familieleden. Als er een parelketting en f 100,- worden gestolen, rust de tweeling niet voordat de dader bekend is. De 21-delige serie 'Olijke Tweeling', voorheen in pocketuitvoering uitgegeven, is na een hertaling nu opnieuw uitgebracht in een gebonden editie. Op de vrolijke, veelkleurige cover staan twee taartsnoepende meisjes; binnenin treft men een uitgewassen inktillustratie aan. Het boek bevat 11 hoofdstukken, is uitermate vlot geschreven en sluit aan op de belevingswereld van de lezers al gaat de tweeling wel een stapje verder. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions