Het vuur van de draak

Anthony Ryan (auteur), Niels Van Eekelen (traducteur), Jet Matla (traducteur)
Een spionne en een kruimeldief die magische krachten krijgen van drakenbloed en een marineofficier zoeken tijdens een oorlog een mythische witte draak.
Titre
Het vuur van de draak
Auteur
Anthony Ryan
Traducteur
Niels Van Eekelen Jet Matla
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The waking fire
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
702 p. : kaarten
ISBN
9789024573547 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Het eerste deel van Anthony Ryans nieuwe trilogie is net zo pakkend en spannend als 'In de schaduw van de raaf'. Hoofdpersoon is Cleemond Torkreek, een kruimeldief die ‘bloedgezegend’ is. Wanneer hij bloed van een draak drinkt, krijgt hij speciale gaven. Slechts een aantal mensen heeft deze gave, maar de hele maatschappij draait om het kostbare drakenbloed. De IJzerschip Handelsmaatschappij is er rijk mee geworden, maar raakt in de problemen omdat het bloed zwakker en schaarser wordt. En dan raken ze ook nog verwikkeld in een oorlog met het Corvantijnse Keizerrijk. Er wordt een expeditie uitgerust die de legendarische witte draak moet zoeken. Cleemond gaat met een groepje op avontuur naar de jungle en doet daar een verrassende ontdekking. Ondertussen lezen we ook over de jonge agente Lizanne en de zeevaarder Heilmoer. Deze drie verhaallijnen komen samen in een zinderende ontknoping. Een combinatie van fantasy, spionage en avonturenroman. Ryan (1970) weet het beste van deze drie genres…Lire la suite

À propos de Anthony Ryan

Anthony Ryan, né en 1970, est un écrivain écossais de fantasy et de science-fiction. La publication par Penguin Books de la trilogie de fantasy épique Blood Song, dont le premier volume a été initialement publié à compte d’auteur, lui assure un succès international.

Biographie

Anthony Ryan est né et a grandi en Écosse. Sa vie d’adulte se déroule cependant majoritairement à Londres. Il suit des études en histoire médiévale puis effectue une carrière dans la haute fonction publique gouvernementale britannique (Civil Service) avant de vivre entièrement de sa plume à partir de 2012.

Influences

Anthony Ryan revendique particulièrement l’influence de Lloyd Alexander (Les Chroniques de Prydain), découvert dans son enfance, et celle de David Gemmell (Le Loup dans l’ombre), lu à l’âge adul…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions