Livre Néerlandais

Vind me

André Aciman (auteur), Peter Abelsen (traducteur)
Titre
Vind me
Auteur
André Aciman
Traducteur
Peter Abelsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Find me
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2019
247 p.
Note
Vervolg op: Noem me bij jouw naam
ISBN
9789026349744 (paperback)

Commentaires

Overbodige bedevaart

Roman. Dankzij de verfilming van het boek werd André Acimans Noem me bij jouw naam een bestseller. Over het vervolg valt weinig goeds te melden.

Ach, Elio. Wat wist hij lezersharten te beroeren, toen hij in Noem me bij jouw naam verliefd werd. Met zijn obsessieve puberblik volgde hij elk spoor van de oudere ­Oliver. André Aciman slaagde erin om Elio's simultane vertwijfeling en verbetenheid te vangen in een even lichtvoetige als doorleefde roman. Dankzij de verfilming werd ook de boekversie van Call Me By Your Name een hit.

Twaalf jaar later waagt Aciman zich aan een vervolg. Vind me bestaat uit vier delen waarvan de titels verwijzen naar het tempo in muziekstukken. Elio is inmiddels concertpianist en docent aan de muziekacademie. Het duurt tot bladzijde 105 voor we hem te zien krijgen, in ­Rome. Elio heeft de gewoonte om met zijn vader, Samuel, bedevaarten te maken langs plekken in Rome die betekenisvol zijn voor de twee. Een van die plekken is het Caffè Sant' Eustachio waar Oliver en Elio een memorabele nacht beleefden. Samuel vertelt dat het café aanvankelijk belangrijk was voor Elio, …Lire la suite