Digitale instuif

Loop je vast op je pc, tablet of smartphone, dan heb je elke vrijdagvoormiddag de kans om één op één uitleg te krijgen in de bibliotheek. Een begeleider staat paraat om je terug of verder op de digitale weg te helpen. Iedereen is elke vrijdagvoormiddag welkom van 10.00 tot 12.00 uur. Alleen in de schoolvakanties laden wij onze batterijen op en is er dus geen instuif gepland. Inschrijven is ...

When
Van 3 januari 2020 tot 26 juni 2020

Taalbad: Nederlands oefenen in de bib door hardop voor te lezen

Volg je Nederlandse les en wil je extra oefenen? Of volg je geen les meer en wil je je Nederlands onderhouden? Op woensdagochtend lees je hardop. Een begeleider luistert en helpt je de tekst te begrijpen. Tijdens de schoolvakanties is er geen bijscholing.

When
Van 8 januari 2020 tot 24 juni 2020

Verhalen breien

Breien is hip! Eén keer per maand maken we het een tikkeltje gezelliger in de bib. Dan verbinden we verhaal en creativiteit in een literair breiatelier. Creatieve duizendpoot en uitlegwonder Rozemie Vandekerckhove zorgt voor de nodige inspiratie. Ze staat zowel beginners als doorwinterde brei- en haakfanaten bij met raad en daad. Maximum 20 deelnemers per sessie.

When
Van 25 januari 2020 tot 27 juni 2020

Kleutervoorlezen

Tijdens het kleutervoorlezen gaan we met de kleuters op avontuur: we gaan op berenjacht, ontmoeten de Gruffalo en zijn niet bang van de grote Grijpmedan... Onze vrijwilligers kiezen bekende en minder bekende verhalen en lezen die interactief voor. Voorlezen aan peuters prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan de interactieve vaardigheden. Maar ...

When
Van 25 januari 2020 tot 27 juni 2020

Voorleeshalfuurtjes in de vakantie

Tijdens schoolvakanties wordt er in de bib nog méér voorgelezen. Kinderen en hun ouders kunnen zich elke voormiddag laten verrassen door een grappig, avontuurlijk of spannend verhaal. Afspraak in de vertelhoek voor een half uurtje onversneden luisterplezier. Inschrijven is niet nodig.

When
Van 24 februari 2020 tot 18 april 2020

Arcade gamehall

Test onze kwalitatieve arcadegames! Zowel voor jong als voor oud! Tijdens de krokusvakantie toveren we de jeugdafdeling van de bib om tot een arcade gamehall. Elke middag van 13.00 uur tot sluitingstijd kun je op drie arcadekasten verschillende games spelen. De games zijn voor spelers van alle leeftijden - van beginners tot doorgewinterde spelers. De games zijn eenvoudig, maar meer creatief ...

When
Van 25 februari 2020 tot 29 februari 2020

Feestelijke smaakmaker Jeugdboekenmaand ism Kunstacademie-aan-zee

Laat je tijdens de openingstijden verrassen door de leerlingen van de Kunstacademie aan Zee. Neem deel aan een eigenzinnig open atelier en ondervind zelf wat kunst kan doen. Inschrijven is niet nodig.

When
zaterdag 29 februari 2020

Taalbad: Nederlands oefenen door samen te lezen

When
Van 21 januari 2020 tot 31 maart 2020

J.J. Cale - Troubadour in de woestijn

Een muzikale lezing door Wouter Bulckaert en het Turbulente Trio. Aan de hand van tien essentiële songs - live gespeeld door het Turbulente Trio, schetst rasverteller Wouter Bulckaert een beeld van de mens en de muzikant J.J. Cale. Hij gaat op zoek naar het mysterie en de magie van zijn muziek.

When
vrijdag 6 maart 2020

Eerstelijnspsychologie voor ouderen (65-plussers)

Ouder worden gaat vaak gepaard met verlies. Het verlies van een partner, maar ook ziekte, een ongeval, wegvallen van mogelijkheden,... zijn levensgebeurtenissen met een grote impact. Wie het moeilijk heeft, beschikt niet altijd over een sterk vangnet. Om de stap naar hulp te verkleinen, kunnen 65-plussers uit Oostende en Bredene aankloppen bij de eerstelijnspsycholoog.

When
Van 10 februari 2020 tot 11 mei 2020