E-boeken

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib vanuit je luie zetel via het platform cloudLibrary. Je kan telkens twee e-boeken tegelijk lenen en die zes weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot twee e-boeken reserveren die je nog graag wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meest courante e-readers. 

In 2017 stapte Oostende in het pilootproject voor een e-boekenplatform met Engelstalig aanbod. Nu is er een vernieuwde cloudLibrary, mét Nederlandstalig aanbod!


Hoe werkt het?

 1. Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet.
  Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib

  OF 

  Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken.
   
 2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel, maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen. Hoe maak je een Mijn Bibliotheek-profiel?
 3. Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

cloudlibrary banner

Kies het juiste stappenplan voor jouw toestel


Infosessies

Lukt het niet onmiddellijk om de e-boeken van de bib te lenen en op je apparaat te lezen? Met onze infosessies helpen we je op pad.
Vanaf dinsdag 29 september houden we elke dinsdag en donderdag van 11.00 tot 12.00 uur sessies waarin je alle info over het vernieuwde e-boekenplatform krijgt. We helpen je installeren en beantwoorden je vragen over het cloudLibraryplatform. Je reserveert steeds voor een tijdsslot van een half uur. Schrijf je in via bibliotheek@oostende.be of bel 059 29 51 51. 


Heb je vragen over deze dienst?

Vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder. Of bel naar 059 29 51 51 of mail bibliotheek@oostende.be.