Digitaal aanbod

Ontdek het digitaal aanbod van onze bib!

Mijn Bibliotheek

Jouw bib online

Wil je online verlengen, voor jezelf en anderen? Dat kan met Mijn Bibliotheek. Je hebt ook een account nodig om krantenarchief, home academy, fundels en/of het vernieuwde e-boekenplatform mét Nederlandstalig assortiment te gebruiken.

Check hier de info en kom te weten hoe je een account aanmaakt.

Kranten & tijdschriften

gopress

Blijf op de hoogte dankzij de bib

Lees digitaal je binnenlandse en internationale krant dankzij de bib met Belga.press en Pressreader. Steeds beschikbaar in de bib.

Cinébib

Cinébib logo

Stream kortfilms en documentaires

Lid van de bib? Met Cinébib stream je kortfilms en documentaires op je eigen toestel, waar en wanneer je wil. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel en haal de betere cinema in huis!

Digipunt

digi-instuif

Eerste hulp bij digitale obstakels

Loop je vast op je pc, tablet of smartphone, dan heb je elke vrijdagvoormiddag de kans om één op één uitleg te krijgen in de bib. Een begeleider staat paraat om je terug of verder op de digitale weg te helpen.

E-boeken

cloudlibrary

Leen en lees digitaal met cloudLibrary

Met cloudLibrary leen je met een simpele klik verschillende titels terwijl je gezellig in je zetel zit. Nu ook met Nederlandstalig assortiment.

E-readers

e-reader

Test een e-reader

Benieuwd of een e-reader iets voor jou is? Dankzij een e-reader proefpakket van de bib zet je je eerste stappen in digitaal lezen. Helemaal gratis.

Hoorcolleges

Home Academy

Luister naar hoorcolleges via Home Academy

Luister dankzij de bib naar alle informatieve lezingen uit het aanbod van Home Academy. Op enthousiaste en boeiende wijze vertellen professoren op een begrijpelijke manier over diverse onderwerpen in hun vakgebied.

Daisy-luisterboeken

Daisy

Nooit meer moeite met lezen

Personen met een fysieke beperking of een leesstoornis kunnen Daisy-luisterboeken lenen via de Anderslezen-app.

Internet in de bib

Inloggen pc

Gebruik onze computers

Wil je gebruik maken van een pc met internet? In de bib kan je per dag anderhalf uur gratis surfen op onze computers.

BIBLAB

biblab

Voor nieuwsgierige denkers en doeners

Welkom in de digitale werk- en speelplaats van de bibliotheek. In het BIBLAB kunnen bezoekers proeven van digitale fabricatietechnieken en mediawijze tools en apps.

Fundels

Fundels kinderen

Bundels vol fun

Voor de allerjongsten heeft de bib Fundels. Dat staat voor bundels vol fun. Bekende prentenboeken zijn verrijkt tot super e-boeken, met een animatiefilmpje, spelletjes én oefeningen.

Bieblo

Bieblo

Boeken op jouw maat

Op zoek naar een boek dat je graag wil lezen? Met Bieblo heb je in 1-2-3 enkele supertips die in onze bib aanwezig zijn!