Leen en lees gratis én van thuis uit Engelstalige e-boeken

Vijf Vlaamse openbare bibliotheken gingen samen met Cultuurconnect een project van een jaar aan. Zo kan je digitaal lenen en lezen, onderweg of vanuit je luie zetel, 24/7.

Hoe werkt het?

  • Je kan lezen op tablet, e-reader of pc.
  • Je kan tot 3 boeken tegelijk lenen, voor 3 weken. Na 3 weken verdwijnt het boek vanzelf. Je zal dus nooit boete betalen.
  • Om e-boeken te lezen: ga naar ons digitaal platform. Download de app van cloudLibrary en log in met je Mijn Bibliotheek-gegevens. Vul je mailadres/gebruikersnaam in als 'Library Card ID' en je wachtwoord bij 'PIN'.

Wil je al eens grasduinen in onze digitale bibliotheek? Neem gerust een kijkje in ons aanbod. Je kan er ook onmiddellijk de app downloaden.

Weet je niet onmiddellijk hoe je eraan moet beginnen? Met deze handleidingen kun je stap voor stap digitaal lenen en lezen:
1. Handleiding voor e-readers (en pc's)
2. Handleiding voor tablets en smartphones

Aanbod Engelstalige boeken

Waarom Engelstalige boeken?

Dankzij de samenwerking tussen Cultuurconnect, ARhus, De Krook, Muntpunt en de bibliotheken van Mechelen en Oostende kunnen we een aantrekkelijke kennismakingscollectie aanbieden. 
Momenteel bestaan er nog weinig geschikte platformen voor het lenen van Nederlandstalige e-boeken via de bibliotheek. Daarom gaan we in dit proefproject voor Engelstalige boeken via het degelijke cloudLibrary. Op dit moment zijn al meer dan duizend titels beschikbaar.

cloudlibrary

Enkele veelgestelde vragen

Toestellen

Kan ik de e-boeken lenen en lezen op mijn e-reader?

Op de meest courante e-readers kan je de e-boeken lezen. Enkel de Kindle e-readers van Amazon zijn niet compatibel. Verder  zijn een heel beperkt aantal verouderde e-readers ook niet bruikbaar. Opgepast : je hebt wel ook een computer nodig met internetverbinding om de e-boeken eerst te lenen en daarna op jouw e-reader over te zetten. Op je computer kan je de e-boeken lenen via het installeren van de cloudLibrary software.

Kan ik de e-boeken lenen en lezen op mijn smartphone of tablet?

Ja, voor zover je op jouw smartphone of tablet de ‘cloudLibrary’ app kan installeren. Die is beschikbaar voor iOS (iOS 8 of recenter), Android (Android 4.1 of recenter) en ook voor de tablets (en niet de e-readers) van Amazon (Nook, Kindle Fire, Kindle Fire HD en Kindle Fire HDX).

Voor details zie www.yourcloudlibrary.com > get the app.

Kan ik de e-boeken lenen en lezen op mijn computer?

Ja. Je moet eerst wel de cloudLibrary software installeren. Op Windows PC’s vanaf Windows 7 of recenter. Op Apple computers vanaf macOS 10.6. Op alle ChromeBooks via een app die je terugvindt in de Chromestore. Op Linux PC’s kan je lezen in jouw webbrowser via www.yourcloudlibrary.com. 

Voor details zie www.yourcloudlibrary.com > get the app.

Op hoeveel toestellen kan ik boeken lezen?

Je kan met 1 account boeken lezen op 7 verschillende toestellen.

Uitlenen

Hoeveel boeken kan ik lenen?

Je kan 3 boeken tegelijkertijd uitlenen.

Hoe lang kan ik het boek lenen?

De uitleentermijn bedraagt 3 weken.

Hoe moet ik een boek inleveren?

Het boek verdwijnt na 3 weken automatisch uit je bibliotheek. Als je het vroeger wil inleveren kan dit via de knop ‘return’. Het boek verdwijnt automatisch van jouw toestel na de uitleentermijn.

Moet ik boete betalen bij te laat inleveren?

Je moet geen boete betalen omdat je niet te laat kan inleveren. Na 3 weken verdwijnt het boek automatisch uit je digitale bibliotheek.

Kan ik een boek ook lezen in het buitenland?

Ja. Je hebt wel internet nodig om een boek te downloaden.  

Reserveren

Hoeveel reserveringen kan 1 lener plaatsen?

Je kan 3 reservaties plaatsen. Reserveren is helemaal gratis!

Hoe lang blijft een reservatie beschikbaar?

Een reservatie blijft 3 dagen beschikbaar. Als een gereserveerd boek vrij is en je hebt nog geen 3 titels uitgeleend, wordt het boek automatisch aan jou uitgeleend. 

Waarom kan ik sommige boeken niet reserveren?

Je kan enkel boeken reserveren bij de bibliotheek waarvan je lid bent.

Verlengen

Kan ik de uitleentermijn verlengen?

Dat kan niet. Als je e-boek nog niet uitgelezen is na drie weken kan je het wel opnieuw uitlenen als het boek niet werd gereserveerd.

Collectie

Waarom vind ik dit boek niet?

De digitale collectie werd samengesteld door de 5 deelnemende bibliotheken. Dit omvat uiteraard niet alle boeken die op de markt zijn.