Boek Nederlands

Mijn favoriete sprookjesboek

Tony Ross (auteur)

Mijn favoriete sprookjesboek

Tony Ross (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Zeven bekende en minder bekende sprookjes zoals 'Repelsteeltje', 'De Bremer Stadsmuzikanten' en 'Elfengeschenken' worden op geheel eigen wijze naverteld. Met veel grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Bevat
De Polder Kobold; De Bremer stadsmuzikanten; Warme pap; Repelsteeltje; Prins Hyacint en de lieve prinses; Elfengeschenken; Meisjemooi en Brutebeest
Titel
Mijn favoriete sprookjesboek / herverteld en geïll. door Tony Ross
Auteur
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My favourite fairy tales
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
92 p. : ill.
ISBN
9789052474458 (hardback)

Besprekingen

De Britse illustrator en prentenboekenmaker heeft een indrukwekkend oeuvre op zijn naam staan en daar komen nu sprookjesbundels bij, waarin bekende en minder bekende sprookjes door hem zijn hertaald en rijkelijk voorzien van zwierige, kleurrijke illustraties. In deze bundel zijn zeven sprookjesbewerkingen opgenomen, waaronder een geheel eigen versie van 'De Bremer Stadsmuzikanten' en 'Repelsteeltje'. De humoristische tekst laat zich goed voorlezen aan jonge kinderen. In de vele grote illustraties worden de grappige details nog eens benadrukt. Er is gebruikgemaakt van typografische grapjes. Op dezelfde manier uitgevoerd is 'Eerste gekke sprookjesboek'*, met acht verhalen. De verhalen zijn lekker eng, maar de auteur weet goed maat te houden, zonder het karakter van de verhalen aan te tasten. Dat maakt deze bundel geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Mijn Favoriete Sprookjesboek

De ondertitel is hier niet zonder belang: 'Herverteld door Tony Ross'. Wie Tony Ross een beetje kent weet dat het dan om een aparte, eigenzinnige en grappige manier van vertellen gaat. En het boek stelt niet teleur. Er staan bekende en minder bekende sprookjes in. 'De Polder Kobold', kende ik niet. De oude Marie zoekt elke dag weer naar iets waardevols om te verkopen. Met het weinige dat ze vindt, is ze altijd tevreden. Maar op een dag vindt ze zowaar een pot vol goud. Na veel gesjouw ontdekt ze dat het goud veranderd is in zilver. Ik heb weer geluk, denkt ze, want zilver is minder waard dan goud. Dus zal ik nu niet beroofd worden. Het duurt niet lang of het zilver is een roestige klomp ijzer geworden en tenslotte wordt het een steen. En Marie blijft even gelukkig, ook als het allemaal een grap van de Polder Kobold blijkt te zijn. Zij is dan immers de enige die een echte Polder Kobold gezien heeft!
'De Bremer stadsmuzikanten' dromen van heel andere instrumenten dan in het bekend…Lees verder