Dvd
Meertalig

L'homme qui repare les femmes : la colère d'Hippocrate

Thierry Michel (regisseur), Colette Braeckman (regisseur)

L'homme qui repare les femmes : la colère d'Hippocrate

Genre:
Portret van de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege die jarenlang streed voor de rechten van seksueel misbruikte vrouwen in zijn land.
Bevat
Disc 1 Film en bonus in het Frans
Disc 2 Film in het Engels
Titel
L'homme qui repare les femmes : la colère d'Hippocrate
Regisseur
Thierry Michel Colette Braeckman
Taal
Meertalig, Engels, Frans
Parallelle titel
The man who mends women
Uitgever
Twin Pics, 2015
2 dvd-video's + boekje (Frans en Engels)
Oorspr. opname
2014
Speelduur
112 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling (enkel bij disc 2): Bulgaars, Tsjechisch, Deens, Duits, Ests, Grieks, Engels, Spaans, Frans, Gaelic, Kroatisch, Italiaans, Lets, Litouws, Hongaars, Maltees, Nederlands, Pools, Portugees, Roemeens, Slavisch, Sloveens, Suomi (Fins), Zweeds
EAN
5051083096829
mooov

Besprekingen

'De man die vrouwen heelt' is een documentaire over het leven van dokter Mukwege. Afkomstig uit Congo en naar aanleiding van de Sakharovprijs die hij in 2014 won, schetsen Thierry Michel en Colette Braeckman het beeld van een bevlogen arts, die duizenden gruwelijk verkrachte vrouwen hun waardigheid heeft weten terug te geven. Michel en Braeckman volgen Mukwege naar de dorpen waar de vrouwen als uitgestotenen leefden, zelfs kinderen van vijf, zes jaar oud werden niet ontzien door de soldaten van rebellenlegers. De vrouwen werden niet alleen misbruikt maar ook nog eens buiten de gemeenschap geplaatst. De arts komt met zijn speciale ziekenhuisje voor hen op. Dat blijkt uit interviews met de slachtoffers. Een aangrijpende film over dit verscheurde land op de grens van Congo/Zaire, Ruwanda en Burundi over macht, onmacht, schoonheid en afzichtelijkheid die, zonder te vervallen in verheerlijking, de successen van Mukwege als de uitreiking van de prijs in Brussel en zijn toespraak voor de VN …Lees verder

Over Thierry Michel

Thierry Michel (Charleroi, 13 oktober 1952) is een Belgisch filmregisseur. Hij maakt vooral politieke en sociale documentaires.

Filmografie

  • L'Empire du Silence (2022)
  • L'homme qui répare les femmes (2015)
  • L'affaire Chebeya (2012)
  • Katanga Business (2009)
  • Congo River (2005)
  • Iran, sous le voile des apparences (2003)
  • Mobutu, roi du Zaïre (1999)
  • Donka, radioscopie d'un hôpital africain (1996)
  • Nostalgies post coloniales (1995)
  • Les Derniers Colons (1995)
  • Somalie, l'humanitaire s'en va-t'en-guerre (1994)
  • La grâce perdue d'Alain Van der Biest (1993)
  • Zaïre, le cycle du serpent (1992)
  • À Fleur de terre (1990)
  • Gosses de Rio (1990)
  • Issue de secours (1987)
  • Hôtel particulier (1985)
  • Hiver 60 (1982)
  • Chronique des Saisons d'Acier (1982)
  • Pays Noir, Pays Rouge (1975)
  • P…Lees verder op Wikipedia