Over Thierry Michel

Thierry Michel (Charleroi, 13 oktober 1952) is een Belgisch filmregisseur. Hij maakt vooral politieke en sociale documentaires.

Filmografie

  • L'Empire du Silence (2022)
  • L'homme qui répare les femmes (2015)
  • L'affaire Chebeya (2012)
  • Katanga Business (2009)
  • Congo River (2005)
  • Iran, sous le voile des apparences (2003)
  • Mobutu, roi du Zaïre (1999)
  • Donka, radioscopie d'un hôpital africain (1996)
  • Nostalgies post coloniales (1995)
  • Les Derniers Colons (1995)
  • Somalie, l'humanitaire s'en va-t'en-guerre (1994)
  • La grâce perdue d'Alain Van der Biest (1993)
  • Zaïre, le cycle du serpent (1992)
  • À Fleur de terre (1990)
  • Gosses de Rio (1990)
  • Issue de secours (1987)
  • Hôtel particulier (1985)
  • Hiver 60 (1982)
  • Chronique des Saisons d'Acier (1982)
  • Pays Noir, Pays Rouge (1975)
  • P…Lees verder op Wikipedia