Bijdragen van hedendaagse Vlaamse schrijvers, gei͏̈nspireerd door de roman 'Kapellekensbaan' van Louis Paul Boon.
Titel
Neuzen in de kapellekensbaan
Andere titel
Curieus presenteert Neuzen in de kapellekensbaan
Auteur
Stijn Vranken Christophe Vekeman Annelies Verbeke Mustafa Kör Paul Baeten Gronda 1981-
Illustrator
Kim Duchateau 1968- GAL 1940-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: 't Oneindige Verhaal, 2013
80 p. : ill.
ISBN
9789077641095 (hardback)

Besprekingen

In 2012 zou Louis Paul Boon honderd jaar zijn geworden. Om die datum luister bij te zetten werd aan vier hedendaagse schrijvers gevraagd hun interpretatie op Boons roman 'De Kapellekensbaan' te geven. Christophe Vekeman, Mustafa Kör, Paul Baten-Gronda en Annelies Verbeke schreven een kort verhaal, Stijn Vranken een gedicht en Kim Duchateau maakte een tekening. Dit boekje is met liefde geschreven en mooi uitgegeven, maar hermetisch is het wel. Een verhaal als 'Samen scheren' van Annelies Verbeke bijvoorbeeld is beslist een intrigerende tekst, maar de lezer blijft zich afvragen waar en hoe dit proza met Louis Paul Boon te maken heeft. En dat geldt voor alle bijdragen. Vrj kleine druk.

Over Stijn Vranken

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Stijn Vranken (Leuven, 1 februari 1974) is een Belgisch dichter en poëzieperformer. Hij woont in de Seefhoek te Antwerpen.

Vranken is medeoprichter van De Sprekende Ezels, een maandelijks terugkerend open podium voor poëzie, muziek, comedy en andere podiumkunsten in Antwerpen, Brussel, Leuven, Turnhout en Gent.

Behalve dichter is Vranken tekstschrijver voor het theater, schreef hij twee radioboeken voor De Buren en stond hij op de planken met zijn eigen voorstellingen.

In 2008 verscheen zijn eerste dichtbundel Vlees mij! bij Meulenhoff/Manteau. Samen met illustratrice Sabien Clement bracht hij in 2010 het boek Aaron Holsters: Restauratie van een droom, uit. Wees gerust, maar niet hier, zijn tweede bundel, werd in 2011 gepubliceerd bij De Bezige Bij Antwerpen.

Vranken was al vaak de gast op verschillende culturele podia, waaronder Zuiderzinnen, Hotel Ideal, Literaal, Nacht van de Poëzie en Koningsblauw.

In 2014 vo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties