Boek
Nederlands
Zeven Amerikanen, die als kinderen in hun woonplaats in de staat Maine geconfronteerd zijn geweest met de onheilsdaden van een ongrijpbaar monster, maken zich na 27 jaar gereed het eindelijk te vernietigen.
Titel
It
Ook verschenen als
Het
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Theo Horsten Jacques Meerman Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
It
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017 | Andere uitgaven
1162 p.
ISBN
9789024577552 (paperback)

Besprekingen

In 1957 wordt de zesjarige George Denbrough op onverklaarbare en gruwelijke wijze vermoord in een riool. Zevenentwintig jaar later volgt een reeks angstaanjagende moorden en bovennatuurlijke gebeurtenissen die het stadje Derby teisteren. De geruchten dat een vreemde clown hier de hand in zou hebben, doen Bill Denbrough, Georges oudere broer, samen met enkele vrienden op onderzoek uitgaan. Stephen King (1947)is net als in alle andere landen ter wereld ook in Nederland de best verkochte horrorauteur met een waslijst van titels. Met 'It' heeft hij een roman geschreven die als geheel nogal verward is. Toch bevat deze roman zeer spannende en ingenieuze fragmenten, en is het gehele boek op het obsederende ritme van de rock-and-roll geschreven. Voor de talrijke King-liefhebbers een aanrader, maar zeker niet zijn beste werk. Herdruk naar aanleiding van de verfilming door Andrés Muschietti. Nederlandse première: begin september 2017.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hi…Lees verder op Wikipedia