Boek
Nederlands
Een jongen sluit een vriendschap met een kluizenaar en zijn hond. Na de dood van de kluizenaar vindt hij een cassettebandje met een ongelofelijke boodschap en ontdekt hij een poort naar een verborgen wereld.
Titel
Fairy tale
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fairy tale
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
590 p.
ISBN
9789022596609 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Charlie in Wonderland

Met Fairy tale schreef Stephen King een verhaal dat perfect in zijn veelzijdige oeuvre past maar toch nieuwe paden bewandelt.

Fairy tale is een wonderbaarlijk en af en toe boosaardig sprookje met alle typische sprookjesingrediënten: een koninkrijk waar een wrede heerser regeert, een mooie maar wat bevreemdende prinses die vecht voor haar rechten, pratende dieren en andere vreemdsoortige wezens, een heuse goudschat en, voor de literaire meerwaardezoeker, talrijke verwijzingen naar de klassiekers van het genre, grote literaire voorbeelden - het boek is onder meer opgedragen aan fantasy- en horrorauteur H. P. Lovecraft en Tarzan-auteur Edgar Rice Burroughs - films, tv-series, liedjes en zelfs de theorieën van Carl Gustav Jung.

Te midden van al deze verbazingwekkende figuren en verbijsterende gebeurtenissen lopen Charlie Reade en Radar, een oude Duitse herdershond, rond. Charlie is de lange trap in het schuurtje van meneer Bowditch afgedaald om op zoek te gaan naar de zonnewijzer die de haast kreupele Radar weer jong kan maken. Dat gebeurt pas na bijna tweehonderd bladzijden, want zoals vaak …Lees verder

Dwergen met vuile manieren

*****

Hij vierde zopas zijn 75ste verjaardag, maar aan zijn pensioen denkt Stephen King nog lang niet. 'Wat moet ik anders dan schrijven?' vroeg hij zich in een interview af. Voor de centen hoeft de Amerikaanse bestsellerauteur het al lang niet meer te doen. Sinds hij in 1974 debuteerde met 'Carrie', de griezelklassieker die zijn vrouw Tabitha net op tijd uit de prullenbak van hun huurtrailer redde, schreef hij zo'n half miljard dollar aan thrillers, kortverhalen en filmscenario's bij elkaar. Het geheim van dat monstersucces? 'Ik ben het literaire equivalent van een Big Mac met friet. Geen haute cuisine, maar wel onweerstaanbaar,' lachte King ooit. Bescheiden praat van een groot verteller, over wie literatuursnobs vaak nog altijd wat schamper doen. Ze weten niet wat ze missen: recensenten met een opener blik noemen hem intussen de chroniqueur van smalltown Amerika, of zelfs de Bruce Springsteen van de literatuur. Van Barack Obama kreeg King de National Medal of Arts, en ook …Lees verder

Een stevig (590 blz.) griezelboek met science fiction-elementen. Charlie Reade is een atletische, voortvarende scholier met een zware jeugd. Zijn moeder is omgekomen bij een auto-ongeluk en zijn vader wordt geplaagd door alcoholisme. Op zijn zeventiende ontmoet Charlie een kluizenaar genaamd Howard Bowditch en zijn hond Radar. Charlie begint klusjes te doen voor Howard en wordt dikke maatjes met Radar. Wanneer Howard sterft, ontdekt Charlie een cassette-bandje tussen zijn eigendommen. Hierop staat de onwaarschijnlijk boodschap dat Howards schuur een poort naar een andere wereld bevat. Het boek is in nuchtere, vlotte stijl geschreven. Met kleine zwart-witillustraties aan het begin van ieder hoofdstuk. Stephen King (Portland, 1947) is een wereldberoemde schrijver en scenarioschrijver. Hij schreef meer dan dertig boeken.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hi…Lees verder op Wikipedia