De elfjarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in Engeland. Billy krijgt iedere week wat geld voor zijn bokslessen die hij eigenlijk niet leuk vindt. Wanneer Billy moet nablijven, ziet hij de ballerina’s van mevrouw Wilkinson trainen. Zijn liefde voor muziek en dans wordt aangewakkerd en het duurt niet lang of hij is de eerste én enige jongen die zich bij het balletgroepje aansluit.
Onderwerp
Ballet, Rollenpatronen
Titel
Billy Elliot / dir. by Stephen Daldry ; written by Lee Hall
Regisseur
Stephen Daldry
Scenarist
Lee Hall
Componist
Stephen Warbeck 1953-
Acteur
Julie Walters Gary Lewis Jamie Bell
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5050582323153 5050582950281
mooov

Over Stephen Daldry

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Stephen David Daldry, CBE (Dorset, 2 mei 1961) is een Brits film- en theaterregisseur. Hij heeft voor zijn werken driemaal een Academy Award-nominatie gekregen en Tony Awards gewonnen.

Biografie

Jonge jaren

Daldry werd geboren als zoon van bankdirecteur Patrick Daldry en zangeres Cherry Thompson. Toen Daldry 14 was, stierf zijn vader aan de gevolgen van kanker.

Daldry volgde een opleiding aan de universiteit van Sheffield, waar hij voorzitter was van de Chairman of SuTCo (Sheffield University Theatre Company). Na zijn studie ging hij in de leer bij het Crucible Theatre. Tevens trainde hij aan de East 15 Acting School in Londen.

Carrière

Daldry begon zijn carrière in het Crucible Theatre, waar hij samen met Clare Venables veel producties regisseerde. Verder was hij actief als regisseur in het Manchester Library…Lees verder op Wikipedia