Dvd
Engels
Tijdens een missie in Oost-Europa wordt één van 'The Expendables', een groep huurlingen, lafhartig vermoord, waarna de anderen wraak zweren.
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
194 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664099933

Besprekingen

In 2010 bracht Sylvester Stallone een aantal oude actiehelden bij elkaar voor de nostalgische knokfilm The Expendables. Na het onverwachte succes van deze film, regisseerde Sam West (The mechanic; Tomb raider) het vervolg. Nieuwe acteurs zijn onder meer Jean Claude Van Damme en Chuck Norris, verder zien we onder meer Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Bruce Willis en Jet Li. De groep huurlingen onder de naam 'The Expendables' wordt door CIA-agent Mr. Church (Willis) opnieuw op een missie gestuurd, deze keer naar Oost-Europa. Wanneer een van hen lafhartig vermoord wordt, zweren de anderen wraak. Eril le Duc (Telegraaf 16-8-'12) geeft 3 1/2 (van 5) sterren: '(...) En zo ontpopt deze oorverdovende en explosieve testosteronorgie zich niet alleen als een hernieuwde hommage aan de actiefilm uit de jaren tachtig. Met alle verbale plaagstootjes steken de kleerkasten met zichtbaar veel plezier de draak met zichzelf (...)'. Met extra's.

Over Simon West

Simon West (Letchworth, Hertfordshire, 1961) is een Brits filmregisseur, scenarist en producent, sinds 1991 actief in de Verenigde Staten.

Biografie

West begon in 1981 als filmmonteur bij de BBC en was betrokken bij een aantal succesvolle series, waaronder een verfilming van Dickens' Bleak House. In 1985 verliet hij de BBC en startte als freelancer. Bij het Londense Limelight regisseerde hij vervolgens onder meer de in Montreux onderscheiden videoclip van Respectable van Mel & Kim, en regisseerde hetzelfde jaar ook de clip van Never Gonna Give You Up van Rick Astley, een clip die jaren later door Rickroll zeer populair werd.

In 1991 verhuisde hij naar de Limelight afdeling van Los Angeles. Vanaf 1993, bij Propaganda Films, regisseerde hij enkele bekend geworden reclameclips voor Budweiser, McDonald's, Sprite, AT&T, Ford, Miller Beer en Pepsi. De Pepsi-spot, uitgezonden in een break van de Su…Lees verder op Wikipedia