Boek
Nederlands

Zaterdag

Saskia Halfmouw (auteur)
+1
Zaterdag
×
Zaterdag Zaterdag
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Op zaterdag gaan kinderen soms voetballen of schaatsen, terwijl andere mensen naar de markt of het zwembad gaan. Maar je kunt natuurlijk ook de bibliotheek of een museum bezoeken. Groot tekstloos prentenboek met vrolijk gekleurde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
Uitstapjes, prentenboeken
Titel
Zaterdag
Auteur
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Leopold, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789025873776 (hardback)

Besprekingen

In dit prentenboek is het opletten vanaf de schutbladen: daar staan de figuren die te vinden zijn op de dubbele bladzijden van dit verder tekstloze zoekboek. De titel 'Zaterdag', in rode letters op het aantrekkelijke omslag, is origineel. Dwars door alle seizoenen staan levendige, eigentijdse situaties van hoe jong en oud (inclusief dieren) hun vrije dag besteden aan twaalf verschillende activiteiten. Dit varieert van voetbalclub tot bibliotheekbezoek, winkelen op de markt, supermarkt of rommelmarkt, maar ook zwemmen, museumbezoek en winterpret. Een paar regels tekst voorin nodigen uit om op elke plaat naar een paar dezelfde figuren te zoeken, en ook naar boek- en sprookjesfiguren. De oplossing van de zoektocht naar sprookjesfiguren staat achterin in enkele kleingedrukte tekstregels, maar voor de rest kun je vrijuit snuffelen en samen ontdekken. Het geheel geeft een goed beeld van vrijetijdsbesteding in het hedendaagse, (cultureel) diverse Nederland. Een heerlijk zoekboek voor lang en…Lees verder

Over Saskia Halfmouw

Saskia Halfmouw (Den Haag, 3 april 1968) is een Nederlands illustratrice.

Levensloop

Jeugd en opleiding

Saskia Halfmouw werd geboren in Den Haag en groeide op in Ede. Na haar middelbare school studeerde zij grafische vormgeving aan het ArtEZ in Arnhem.

Loopbaan

Halfmouw debuteerde in 1993 haar boek Van huilen krijg je dorst van Anke Kranendonk. Hierna ging zij werken als fulltime illustratrice. Ze werkten onder meer samen met de schrijvers Paul Biegel, Mieke van Hooft, Thijs Goverde, Chris Winsemius en Rom Molemaker. Later ging zij ook illustraties maken voor de boeken van Henk Hardeman, Vivian den Hollander, Anna Woltz en Leny van Grootel. Ook maakte ze illustraties voor de boekenserie Foeksia van Paul van Loon. De verhalen gaan vooral over humor en sprookjes.

Bibliografie

Dit …Lees verder op Wikipedia