Het land met de gouden kust

Sarah Lark (auteur), Jolanda te Lindert (vertaler)
In de negentiende eeuw worden twee Ierse geliefden van elkaar gescheiden als hij naar Australië wordt gedeporteerd. Jaren later komen ze elkaar in Nieuw-Zeeland weer tegen.
Titel
Het land met de gouden kust
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Gold der Maori
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, 2022 | Andere uitgaven
592 p.
ISBN
9789026158339 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Historische roman die zich afspeelt tussen 1846 en 1864, boordevol romantiek en harde realiteit. Michael woont in Ierland waar grote hongersnood heerst. Hij wordt beschuldigd van diefstal en naar Australië gedeporteerd. Zijn zwangere vriendin Kathleen trouwt uit nood met de gemene paardenhandelaar Ian die haar meeneemt naar Nieuw-Zeeland. Michael ontsnapt met de slimme medegevangene Lizzie naar Nieuw-Zeeland waar zij goed bevriend raakt met de Maori’s. Er volgen jaren van hard werken waarin Michael en Kathleen elkaar niet kunnen vergeten. Als ze elkaar na lange tijd weer ontmoeten, is het de vraag of ze nog bij elkaar passen. Dit is het eerste deel* van haar tweede Nieuw-Zeeland trilogie die de Duitse historica en literatuurwetenschapper Christiane Gohl (1958), net als haar eerdere boeken, onder pseudoniem schreef. Ze schaart haar roman onder de noemer ‘edutainment’. Er valt inderdaad veel op te steken over de Maori-cultuur, schapenfokkerij, paardenhandel, goudkoorts en opbouw van Nie…Lees verder

Over Sarah Lark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amadalvarez

Christiane Gohl (Bochum, 1958) is een Duitse schrijfster die naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, ook historische romans en non-fictie boeken schrijft. Zij gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen, te weten Ricarda Jordan, Sarah Lark en Elisabeth Rotenberg. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands.

Leven en werk

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Gohl studeerde geschiedenis en literatuur. Daarna werkte ze als reisleidster en vakjournaliste, zodoende ontdekte ze Nieuw-Zeeland, waar ze meteen wer…Lees verder op Wikipedia