Boek
Nederlands
Twee vrouwelijke dierenartsen beginnen in 1929 een eigen praktijk in Nieuw-Zeeland. Maar door de wereldwijde crisis moet een van hen gaan werken in een reizend circus dat haar naar Australië brengt.
Extra onderwerp
Nieuw-Zeeland ; 20ste eeuw
Titel
Goede hoop
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Voller Hoffnung
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2022
591 p.
ISBN
9789026161261 (paperback)

Besprekingen

Een vuistdikke (591 blz.) historische roman over liefde en geschiedenis. De lezer volgt het verhaal van Nellie en Maria, twee dierenartsen die in 1929 na een vlucht uit Europa een dierenartspraktijk openen in Nieuw-Zeeland. Vanwege de wereldwijde economische crisis wordt het leven echter erg moeilijk. Daarom treden Maria en haar man in dienst als dierenartsen bij een reizend circus, waarmee ze naar Australië gaan. Nellies liefde voor Walter wordt door dreigende oorlog op de proef gesteld. Het boek is in zachtaardige, zeer toegankelijke stijl geschreven. Sarah Lark (Bochum, 1958) is een internationaal bekende Duitse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Het nieuwe land’ en volgt op het boek ‘Grote dromen’*.

Over Sarah Lark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amadalvarez

Christiane Gohl (Bochum, 1958) is een Duitse schrijfster die naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, ook historische romans en non-fictie boeken schrijft. Zij gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen, te weten Ricarda Jordan, Sarah Lark en Elisabeth Rotenberg. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands.

Leven en werk

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Gohl studeerde geschiedenis en literatuur. Daarna werkte ze als reisleidster en vakjournaliste, zodoende ontdekte ze Ni…Lees verder op Wikipedia