Boek
Nederlands

Het grote ontgiftingsboek : een compleet behandelingsprogramma voor de reiniging van geest en lichaam

Sarah Brewer (auteur)

Het grote ontgiftingsboek : een compleet behandelingsprogramma voor de reiniging van geest en lichaam

Titel
Het grote ontgiftingsboek : een compleet behandelingsprogramma voor de reiniging van geest en lichaam
Auteur
Sarah Brewer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The total detox plan
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2000
128 p. : ill.
ISBN
90-5501-781-7

Besprekingen

Ontslakken is het lichaam zuiveren van afvalstoffen en toxines die opgehoopt werden en, als ze niet verwijderd worden, op de duur een ernstige belasting vormen voor het organisme. Stress, ongezonde voeding en zorgen of problemen staan het verwijderen van afvalstoffen in de weg. Sarah Brewer belooft in de inleiding alvast dat er niet rigoureus gevast dient te worden, en stelt allerlei verwennerijen in het vooruitzicht om het proces te veraangenamen.

Niet alleen de luchtvervuiling, elektronische vervuiling, chemische medicijnen, tabak e.d. zorgen voor innerlijke vervuiling, ook de additieven in de voeding (volgens schattingen ca. zes kilo per volwassene per jaar) en de verarmde voeding op zich. Om te bepalen of je aan ontslakken toe bent, is er een lijst met verschijnselen die wijzen op toxicatie. Deze lijst bevat heel wat symptomen die ook andere oorzaken kunnen hebben, wat evenwel toxicatie niet uitsluit: hoe dan ook is ontgiften altijd nuttig en zou het moeten worden overwogen…Lees verder
In dit boek reikt men een methode aan om beter met de gezondheid om te gaan door toepassing van o.a. goede voeding en massage, scrubben, hydrotherapie, acupunctuur, aromatheraopie enz. Na een inhoudsopgave en inleiding wordt de weg gewezen naar de diverse mogelijkheden om afvalstoffen af te voeren (ontslakken). Per hoofdstuk worden deze onderwerpen globaal behandeld. Vervolgens vindt men een uitgebreide ontslakkingskuur van 10 dagen, waarbij naast voeding aandacht besteed wordt aan voedingssupplementen, ontspanning enz. Tot slot adressen van organisaties, een zeer korte literatuurlijst en register. Het boek, dat bedoeld is voor de leek, ziet er keurig verzorgd uit, met mooie kleurenfoto's. Het is echter gedrukt in een zeer kleine letter; het register is met kleine letters in grijskleur zeer moeilijk leesbaar. De namen van de behandelde kruiden zijn op vele plaatsen niet correct.