Boek
Nederlands
Wanneer haar verloofde vlak na de Tweede Wereldoorlog hun relatie verbreekt, lukt het een vrouw niet hem te vergeten.
Extra onderwerp
ROM, Onmogelijke liefde
Titel
De zwaluw en de kolibrie
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica van Rijsewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The swallow and the hummingbird
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016 | Andere uitgaven
426 p.
ISBN
9789022562734 (paperback) 9789022578445 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Van kleins af aan lijken Rita Fairweather en George Bolton, samen opgegroeid in het pittoreske dorpje Frognal Point in het Engelse Devon, voorbestemd om met elkaar het leven te delen. Het prille geluk wordt echter ruw onderbroken door de oorlog en het vertrek van George naar het front. Als hij drie jaar later terugkeert, is hij een ander mens geworden, geschonden door wat hij heeft meegemaakt. Niets is nog hetzelfde en ook Rita staat machteloos tegenover geestelijke wonden die zijn ziel teisteren. Om tot zichzelf te komen volgt George de raad van zijn moeder om een tijdje naar Argentinië te trekken waar haar zuster al jaren woont. Rita belooft op hem te zullen blijven wachten en kan hem dan ook niet echt vergeten als George tijdens de overtocht verliefd wordt op een ander meisje, met haar trouwt en een gezin sticht. Gelukkig is er haar goede vriend en Max nog, een Weense jood die als 10-jarig jongentje samen met zijn zusje Ruth in 1939 nog net naar Engeland kon overkomen en door een b…Lees verder
Als George terugkomt uit de oorlog, is hij getekend door de ervaringen. Hoewel hij veel van Rita houdt, kan hij zijn emoties niet kwijt en hij besluit een tijdje naar familie in Argentinië te gaan. Rita belooft op hem te wachten. Maar al tijdens de bootreis ontmoet George Susan die ook een tragisch verleden heeft, waardoor ze zich verwant voelen. Ze trouwen en stichten een gelukkig gezin. Rita kan George echter niet vergeten en vergooit daardoor de kans op een andere relatie. Zelfs na jaren weigert Rita de werkelijkheid te accepteren. Een romantisch, maar ook tragisch verhaal, spelend in de jaren na de Tweede Wereldoorlog, over het verwerken en accepteren van het verleden. Het geheel is boeiend, maar de gedragingen van de hoofdpersonen wekken ook irritatie op. Rita vertoont een bijna ziekelijke liefde; haar vriend Max doet in feite hetzelfde als hij blijft wachten op haar. En zelfs George blijkt na jaren zijn eerste liefde niet te kunnen vergeten. Iedereen in het boek heeft wel een on…Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties