Boek
Nederlands

De dochter van de imker

Santa Montefiore (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
Een jonge vrouw, die erg beschermd is opgevoed, wordt verliefd op een rockzanger en besluit alle remmen los te gooien.
Titel
De dochter van de imker
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The beekeeper's daughter
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
350 p.
ISBN
9789022569658 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De dochter van de imker, de vijftiende roman van Santa Montefiore, is zoals verwacht een meeslepend boek waarin de liefde centraal staat. Liefde is volgens de auteur immers het belangrijkste wat er bestaat. In deze roman zijn beide hoofdpersonages die gedachte genegen, al loopt het leven niet altijd zoals ze zouden willen. De titel van het boek slaat zowel op Grace Hamblin als haar dochter Trixie Valentine, want beiden zijn de dochter van een imker. Het verhaal van Grace Hamblin start in de jaren dertig. Samen met haar vader leidt ze een heerlijk leventje in een imkershuis dat hoort bij het landgoed met zijn uitgestrekte tuinen van de plaatselijke adellijke familie. De jonge Grace wordt verliefd op twee mannen: de aristocraat Rufus en haar jeugdvriend Freddie. Ze trouwt uiteindelijk met Freddie, maar ziet haar beide geliefden vertrekken naar het front tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zelf stort ze zich op haar bijen en zal voor de rest van haar leven haar plicht doen. Ruim derti…Lees verder
In het Britse Wallbridge van de jaren veertig in de 20e eeuw gaat de jonge Grace trouwen met haar jeugdliefde. Maar eigenlijk voelt ze veel meer liefde voor Rufus, een knappe aristocraat. Zo'n 35 jaar later ontmoet ook Trixie, de dochter van Grace, een grote liefde. Ze valt als een blok voor Jasper, zanger van een Britse rockband. Trixie, die inmiddels met haar familie in Amerika woont, wil niets liever dan ervandoor gaan met haar Britse liefde. Ze werd erg beschermd opgevoed en is toe aan een uitdagender leven. Trixie begrijpt niet waarom haar moeder wel voor zo'n veilig bestaan kiest, totdat ze erachter komt wat Grace allemaal heeft meegemaakt. Het blijkt dat moeder en dochter heel wat meer op elkaar lijken dan gedacht. Ook deze roman van de bestsellerauteur is weer meeslepend geschreven. De personages hebben diepgang en blijven interessant tot op de laatste pagina. Vrij kleine druk.

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia