Boek
Nederlands

De tijdmachine

Sander Meij (auteur), Sabine van der Stadt (illustrator)
Rutger, Thomas en Paco worden door de katachtige Professnor naar het verleden gestuurd. Hoe komen ze weer terug in het nu? Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
De tijdmachine
Auteur
Sander Meij
Illustrator
Sabine van der Stadt
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2022
172 p. : ill.
ISBN
9789043923460 (hardback)

Besprekingen

Een spannend verhaal waarin Rutger, Thomas en Paco door de katachtige Professnor in een tijdmachine naar het verleden worden gestuurd. Ze komen terecht in de tijd van de Egyptenaren, de dinosaurussen en nog veel meer. Zal het ze lukken weer terug te keren naar het heden en de Professnor voor eens en voor altijd een lesje te leren? Met humor geschreven. Sander Meij (Nijmegen, 1980) is schrijver en dichter. Hij schreef meerdere boeken.'De Tijdmachine' is het vervolg op 'De magische halsband', dat is bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2022. Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Sander Meij

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jellie Sierksma

Sander Meij (Nijmegen, 1980) is een Nederlandse dichter en kinderboekenschrijver. Meij studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

In een recensie over zijn debuutbundel Nieuw eiland werd Meij als 'rationele dichter' gekenschetst.. Sander Meij werkt tevens als ghostwriter en vertaler voor verschillende uitgeverijen.

De magische halsband, een kinderboek dat hij als ghostwriter schreef, in samenwerking met Rutger Vink en Thomas van Grinsven, won in 2022 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. In 2022 was De magische halsband het bestverkochte Nederlandstalige boek en het bestverkochte kinderboek in Nederland.

Bibliografie

POËZIE

  • De wolf is terug (Nieuw Amsterdam, 2022)
  • Pincetbeweging (Nieuw Amsterdam, 2019)
  • Nieuw eiland (Nieuw Amsterdam, 2015)

NON-FICTIE