Een jonge vrouw met paranormale gaven moet oplossing bieden bij een geweldadige moord
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paradiso, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
112 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Frans, Nederlands Breedbeeldeditie
EAN
5410504966743

Besprekingen

Thriller van regisseur Sam Raimi met in de hoofdrollen Cate Blanchett (Elisabeth), Keanu Reeves (The matrix, Speed) en Giovanni Ribisi (Boiler room). Blanchett speelt een jonge weduwe met drie kinderen in het zuiden van de Verenigde Staten. Zij is helderziend en verdient daar haar brood mee, iets dat niet door iedereen wordt gewaardeerd. Als een vrouw op geweldadige wijze om het leven komt, wordt haar hulp ingeroepen. Behalve het feit dat sommige recensenten de film iets voorspelbaar vinden, krijgt deze film veel lof. Het was de slotfilm tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam. Hans Beerekamp (NRC 4-4-'01) roemt de hoofdrolspelers waarbij vooral Keanu Reeves verrast in de rol van 'bullebak', en noemt de regie van Sam Raini 'betoverend'. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 5-4-'01) noemt de film '(...) een karakterstudie van kwetsbare mensen. (...) Het vermogen van de Australische actrice om met een perfect zuidelijk accent deze vrouw geloofwaardig te spelen bepaalt voor een belangrij…Lees verder

Over Sam Raimi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sam Raimi (Franklin, Michigan, 23 oktober 1959) is een Amerikaans filmregisseur.

Raimi staat bekend als regisseur van fantasiefilms waarin hij zwarte humor combineert met cartoonesk geweld en horror-elementen. De films van Sam Raimi zijn altijd uitbundig vormgegeven en zeer absurd in beeld gebracht. Het camerawerk van zijn films is erg opvallend en herkenbaar: de camera maakt vele camerabewegingen en staat altijd op de meest ongebruikelijke plaatsen.

Vanwege de eigenzinnigheid en de originaliteit van zijn films heeft Sam Raimi een cultstatus verworven. Hij heeft een grote schare fans die zijn zogeheten ADHD cinema bewonderen maar er zijn ook talloze mensen die zijn werk veel te druk en te overdreven vinden. Met de regie van Spider-Man bewees Raimi dat hij ook voor een groot publiek een succesvolle en conventionele film kon maken.

Biografie

Samuel Raimi werd in Franklin (Michigan) geboren en groeide op in ee…Lees verder op Wikipedia