In een economisch vervallen stadje proberen een alleenstaande moeder en haar zoons het hoofd boven water te houden maar ze komen in aanraking met sinistere types.
Titel
Lost river / written and directed by Ryan Gosling
Regisseur
Ryan Gosling
Componist
Johnny Jewel
Acteur
Christina Hendricks Saoirse Ronan Iain De Caestecker Matt Smith Eva Mendes Ben Mendelsohn
Taal
Engels
Uitgever
Twin Pics, [2015]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
102 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083090285
mooov

Besprekingen

Amerikaans surrealistisch drama (2014) en regiedebuut van acteur Ryan Gosling (Crazy stupid love, The Notebook), met onder meer Christina Hendricks (Joan Holloway in Mad men), Iain de Caesecker en Saoirse Ronan. Alleenstaande moeder Billy (Hendricks) woont met haar twee zonen in een verloederd en vrijwel verlaten stadje (denk Detroit). Als sloop dreigt zoek Billy naar een alternatief en neemt ze een baantje in een vreemde nachtclub. Een van haar zoons gaat op zoek naar schrootkoper in leegstaande panden. Beiden raken in diepe problemen met een aantal vreemde figuren die het voor het zeggen hebben in deze apocalyptische omgeving. Op het festival van Cannes werd de film door de critici weggehoond, maar meningen van individuen zijn genuanceerder. ''David Lynch' stempel is overduidelijk: een visueel overweldigende en vaak shockerende film met een totaal gebrek aan narratief en een niet te volgen plot, meent Esca van Blarikom (Cinemagazine.nl 24-4-'15). 'Toch zit het met de sfeer ontegenze…Lees verder

Over Ryan Gosling

Ryan Thomas Gosling (London (Ontario), 12 november 1980) is een Canadees acteur, filmregisseur, producent en muzikant. Hij won in 2017 een Golden Globe voor zijn hoofdrol in de filmkomedie La La Land.

Biografie

Jeugd

Gosling werd geboren als de zoon van Thomas en Donna Gosling, leden van de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (vaak aangeduid als mormonen). Hij groeide op in de steden Burlington en Cornwall. Hij begon zijn carrière bij The Mickey Mouse Club, waar hij zong, danste en acteerde. Hier ontmoette hij onder andere Britney Spears, Justin Timberlake en Christina Aguilera. Na de 'MMC' legde Gosling zich voornamelijk toe op acteren door rollen te spelen in televisieseries als Breaker High en Young Hercules. Hierna maakte hij de definitieve overstap naar het witte doek.

Film

In 2007 werd Gosling genomineerd voo…Lees verder op Wikipedia