Boek
Nederlands

Terwijl Parijs sliep

Ruth Druart (auteur), Carolien Metaal (vertaler)
Nadat een Joodse vrouw in 1944 in paniek haar kind achterlaat bij Jean-Luc, in de hoop op een betere toekomst, vluchten Jean-Luc en zijn vrouw Charlotte met het kind via Spanje naar de VS; na jaren klopt het verleden op de deur.
Titel
Terwijl Parijs sliep
Auteur
Ruth Druart
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
While Paris slept
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
382 p.
ISBN
9789022592380 (paperback)

Besprekingen

Het is 1944, de Franse Jean-Luc werkt al jaren voor de nationale spoorwegen. Als hij moet gaan werken voor de Duitsers, wordt hij plots geconfronteerd met duizenden mensen die op de trein gezet worden naar concentratiekampen. Op een dag laat een Joodse vrouw in paniek haar kind Samuel achter bij Jean-Luc, in de hoop op een betere toekomst. Jean-Luc en zijn vrouw Charlotte vluchten met Samuel via Spanje naar de VS. Als na een aantal mooie jaren opeens de FBI voor hun deur staat, wordt hun grootste angst werkelijkheid. Want kan het verleden wel het verleden blijven? Aangrijpende debuutroman van de Britse Druart die met haar familie in Parijs woont. De roman kwam op nummer 1 van de UK bestsellerlijsten. De hoofdpersonages zijn levendig en worden mooi uitgediept. Bovendien is de plot verrassend en wordt de spanning goed opgebouwd. De schrijfstijl is vlot, meeslepend en vol emotie. Een indrukwekkend verhaal. Krachtig debuut. Kwaliteit voor een breed publiek.

Over Ruth Druart

Ruth Druart is een Brits auteur.

Biografie

Druart woonde in haar jeugd op het Isle of Wight en studeerde psychologie aan de Universiteit van Leicester. Na kort te hebben gewerkt voor PricewaterhouseCoopers vertrok ze in 1993 naar Parijs waar ze sindsdien woont. Ze gaf les op een internationale school en behaalde een master educatie.

Haar eerste boek While Paris Slept verscheen in 2021 en werd vertaald in meer dan 21 talen, waaronder een vertaling in het Nederlands onder de titel Terwijl Parijs sliep. In 2022 verscheen een tweede boek Last Hours In Paris. In het Nederlands verscheen het boek als Afscheid van Parijs.

Boeken