Boek
Nederlands

Terecht

Rudy Soetewey (auteur)
Als journalist Matthias De Wolf een usb-stick ontvangt met daarop een wrede executie en de waarschuwing daarmee niet naar de politie te gaan, doet hij dat toch, maar daarna laat zowel de politie als de moordenaar hem niet meer los.
Extra onderwerp
THR, Vlaamse misdaadliteratuur
Titel
Terecht
Auteur
Rudy Soetewey
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Uitgeverij Kramat, 2016
319 p.
ISBN
9789462420588 (paperback)

Besprekingen

Journalist Matthias De Wolf heeft een misdaadroman geschreven: ‘Bewijs het maar’. Dit boek krijgt voor hem een staartje, want vanwege dit boek kiest een onbekende hem uit om bijstand te verlenen in een gruwelijk complot om miljonairs te straffen voor hun misdaden, die steeds met de mantel der liefde waren bedekt. Wanneer hij een usb-stick in zijn brievenbus vindt met daarop een wrede executie en de waarschuwing hiermee niet naar de politie te gaan, doet Matthias dit toch in de hoop verder van de zaak af te zijn. Het tegendeel is waar, want de politie maakt het hem bijzonder moeilijk en de moordenaar laat hem niet los. Een ansichtkaart en een cd met een filmpje waarop weer iemand wordt gedood, maken hem duidelijk dat er geen ontkomen aan is: hij moet zelf de zaak oplossen. Dan wordt hij ook nog benaderd door een priester die hem nieuwe berichten van de moordenaar brengt. Het enige lichtpuntje is een ontluikende romance, maar ook die gaat niet over rozen. Vlot geschreven misdaadverhaal,…Lees verder

Over Rudy Soetewey

Rudy Soetewey (Wilrijk, 10 mei 1955) is een Vlaamse schrijver.

Biografie

Rudy Soetewey woont al jaren in Edegem. Hij is in 1976 afgestuurd als regent aardrijkskunde-wetenschappen aan de rijksnormaalschool van Lier en werkt al meer dan 20 jaar in het gemeenschapsonderwijs. Zijn eerste boek (Bedrieglijke eenvoud) werd in 1992 uitgegeven. In 2007 schreef hij ook een toneelstuk. Zijn boeken werden o.a. bij de uitgeverijen Manteau, Meulenhoff en Kramat gepubliceerd, zijn toneelstukken bij Toneelfonds J. Janssens. Daarnaast is hij ook druk met muziek (Antwerpse, humoristische folkrock). Hij schreef al vele liedjes waar hij echter geen commerciële bedoelingen mee heeft.

Prijzen en nominaties

  • Inbraak (2001) werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2001, de Schaduwprijs 2002, en De Gouden strop 2002.
  • Moord (2007) werd genomineerd voor de Gouden Strop…Lees verder op Wikipedia