Boek
Nederlands

Aida : een muzikaal prentenboek : een opera van Giuseppe Verdi

Rudolf Herfurtner (auteur), Anette Bley (illustrator), Giuseppe Verdi (componist)
+1
Aida : een muzikaal prentenboek : een opera van Giuseppe Verdi
×
Aida : een muzikaal prentenboek : een opera van Giuseppe Verdi Aida : een muzikaal prentenboek : een opera van Giuseppe Verdi

Aida : een muzikaal prentenboek : een opera van Giuseppe Verdi

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tarik, een 12-jarige Egyptische kameeldrijver, vertelt zijn vrienden over de opera Aida. Een verhaal over liefde tussen een slavin en een jonge veldheer. Prentvertelling met aquarellen naar de opera van Verdi en een cd met muziek eruit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Egypte
Titel
Aida : een muzikaal prentenboek : een opera van Giuseppe Verdi
Auteur
Rudolf Herfurtner
Illustrator
Anette Bley
Componist
Giuseppe Verdi 1813-1901
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Aida
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2010
30 p. : ill. + cd
ISBN
9789051161410 (hardback)

Besprekingen

Tarik, een Egyptische 12-jarige kameeldrijver, vertelt zijn vrienden over de opera Aida die hij bij wijze van gunst mocht zien en horen. De opera verhaalt over de liefde tussen de Ethiopische 'slavin' (prinses) Aida en de jonge Egyptische veldheer Radames. Over oorlog en over de onfortuinlijke list van de jaloerse prinses Amneris. Het einde is dramatisch en romantisch tegelijk. Goed gedocumenteerd groot formaat (prent)vertelling met cd naar de opera van de Italiaanse componist Giuseppe Verdi (1813-1901). De paginagrote aquarellen beslaan enkele en dubbele pagina's, zijn groots van opzet, sfeervol en bijzonder informatief over het wel en wee in het oude Egypte. Effectief is het gebruik van perspectief, afsnijding, beschaduwing (theater!), vervaging en spiegeling. Verhalende schrijfstijl met gebruikmaking van de tegenwoordige tijdsvorm en dialogen. De icoontjes naast de tekstblokken verwijzen naar de muziekfragmenten op de cd (speeltijd 67 minuten). Kinderen zullen voornamelijk de emoti…Lees verder

Aida

De beroemde opera ‘Aida’ van Giuseppe Verdi wordt in Caïro opgevoerd en Tarik mag naar de première. Voor deze twaalfjarige Egyptische kameeldrijver is dit een hele belevenis. Uitvoerig licht hij aan zijn vrienden deze opera toe, een geschiedenis over liefde en verdriet, verwerkt in prachtige muziek. Het verhaal wordt vanuit het standpunt van de jongen verteld. Op die manier verwerkt de auteur randinformatie voor wie niet met opera vertrouwd is.
De paginagrote aquarellen illustreren de tekst en bevorderen op die manier het inleven. De muziek die op de bijhorende cd te beluisteren is, versterkt het verhaal. Door tekst, illustraties en muziek met elkaar te verweven, nodigt dit boek kinderen uit om op een toegankelijke manier kennis te maken met klassieke muziek.

Suggesties