Dvd

In the flesh live

Roger Waters (uitvoerder)
+1
In the flesh live
×
In the flesh live In the flesh live

In the flesh live

Genre:

Besprekingen

Roger Waters, de oprichter van Pink Floyd, maakte in 2000 met een sterke band waarin ervaren musici en vocalisten als Andy Fairwater Low, P P Arnold en Graham Broad zaten, een wereldtournee. Op deze dvd staat de registratie van een concert van die tournee. Het vond plaats op 27 juni 2000 in de Rose Garden Arena in Portland, Oregon. Een 153 minuten durend concert met opvallend veel nummers uit het (oude) repertoire van Pink Floyd. Voornamelijk introverte nummers, die uitstekend klinken in deze uitvoeringen. Als extra's vinden we biografische gegevens van de musici, een documentaire over de tournee en een verzameling foto's.

Over Roger Waters

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Daigo Oliva

George Roger Waters (Great Bookham bij Leatherhead (Surrey), 6 september 1943) is een Britse rockmusicus en singer-songwriter. Waters werd bekend als de oprichter, basgitarist, co-leadzanger en conceptuele leider van Pink Floyd, maar sinds midden jaren 80 speelt hij solo.

Jeugd

Waters werd in 1943 geboren als zoon van Mary (geboren Whyte; 1913–2009) en Eric Fletcher Waters (1914–1944), vijf maanden voordat zijn vader als tweede luitenant sneuvelde bij de geallieerde Landing bij Anzio in Italië. Eric Fletcher Waters was oorspronkelijk leraar, en was communist en pacifist. Het verlies van zijn vader had een grote invloed op Waters' leven en veel van zijn teksten zijn anti-militaristisch getint. Het album The Final Cut is opgedragen aan zijn vader. Het gemis van zijn vader komt tot uitdrukking in Another Brick in the Wall:

Daddy's flown across the ocean
Leaving j…Lees verder op Wikipedia