Dvd
Engels

Spy kids 3 : game over

Robert Rodriguez (regisseur), Rebecca Rodriguez (componist), Antonio Banderas (acteur)
Juni Cortez, voormalig secret agent, moet zijn zus redden uit een computerspel, het spel onklaar maken en de kwaadaardige Toymaker niet laten ontsnappen
Titel
Spy kids 3 : game over / written and dir. by Robert Rodriguez
Regisseur
Robert Rodriguez
Componist
Rebecca Rodriguez
Acteur
Antonio Banderas 1960- Sylvester Stallone Salma Hayek
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045206772

Besprekingen

Koopversie van het derde deel van de populaire jeugdfilms Spy kids, wederom onder regie van Robert Rodriguez, speelt zich deze keer af in een computerspel. De kwaadaardige Toymaker heeft een spel gemaakt waarbij hij de geest van de kinderen die het spel spelen voor altijd vasthoudt. Juni Cortez, voormalig secret agent, wordt te hulp geroepen als zijn zus vast zit op level vier. Met de hulp van zijn opa bindt hij de strijd aan om zijn zus te bevrijden en het spel onklaar te maken zonder Toymaker te laten ontsnappen. In de hoofdrollen spelen onder andere Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa Vega, Daryl Sabara en Sylvester Stallone. De pers vindt wel dat Rodriguez onderhand eens met iets nieuws moet komen maar is vol lof over de optische effecten en noemt de film visueel indrukwekkend. Deze dvd bevat de film zowel in de 'gewone' tweedimensionale versie als in een speciale driedimensionale versie die met de bijgeleverde groenrode brilletjes te bekijken valt. Voor de talen kan gekozen wor…Lees verder

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de El Mariachi-trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen…Lees verder op Wikipedia