Als Alex in hoge nood zit bij het schrijven van zijn roman krijgt hij hulp van de stenografe Emma
Titel
Alex & Emma
Regisseur
Rob Reiner
Scenarist
Jeremy Leven
Componist
Marc Shaiman
Acteur
Luke Wilson David Paymer Kate Hudson Sophie Marceau 1966-
Taal
Engels
Parallelle titel
Alex and Emma
Uitgever
Dutch Filmworks, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
134 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664018101

Besprekingen

Amerikaanse romantische komedie uit 2003 van Rob Reiner (When Harry met Sally, The princess bride) met Kate Hudson, Luke Wilson e.a. De jonge schrijver Alex heeft grote gokschulden en moet binnen 30 dagen zijn tweede roman af hebben om die schulden te kunnen aflossen. Hij huurt een stenografe, Emma, in die de roman, die Alex in zijn hoofd heeft, moet uittypen. Emma bemoeit zich met de inhoud van zijn verhaal dat speelt in 1924. In eerste instantie vindt Alex Emma behoorlijk irritant , maar na enige tijd bloeit de liefde op. Brian Webster (Apollo Movie Guide) vindt de film niet erg inspirerend maar geeft toch 63 (van 100) punten.

Over Rob Reiner

CC BY 2.0 - Foto van/door Commonwealth Club from San Francisco, San Jose, United States

Robert (Rob) Reiner (New York, 6 maart 1947) is een Amerikaans acteur, regisseur en hij verzorgt film- en televisieproducties. Hij is de zoon van acteur Carl Reiner.

Levensloop

Hij kreeg internationale bekendheid met zijn rol als Michael Stivic (alias 'Meathead' - 'Gehakthoofd'), de linkse schoonzoon van Archie Bunker, in de komische televisieserie All in the Family. In de jaren tachtig en negentig ontwikkelde Reiner zich tot regisseur, met als bekendste films Stand by Me, The Princess Bride, Misery, When Harry Met Sally... en A Few Good Men. Voor A Few Good Men kreeg hij een Oscar-nominatie in de categorie Beste Film. Reiner is ook bekend als anti-rookactivist.

Persoonlijk

Reiner kreeg in 1969 een relatie met actrice en regisseuse Penny Marshall, met wie hij in 1971 trouwde. Hij adopteerde haar dochter Tracy Reiner. In 1981 s…Lees verder op Wikipedia