In 1980 begint een groep vrienden hun eerste jaar aan de universiteit in Texas. Ze experimenteren met drank, drugs en vrouwen en moeten zich bewijzen in het honkbalteam van de universiteit.
Onderwerp
Tijdsbeeld ; 1980-
Titel
Everybody wants some!! / written and directed by Richard Linklater
Regisseur
Richard Linklater
Acteur
Blake Jenner Tyler Hoechlin Glen Powel Wyatt Russell Zoey Deutch
Taal
Engels
Uitgever
Bridge, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
117 minuten
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983102736

Besprekingen

Komedie van Richard Linklater (Before sunrise; Boyhood). Het verhaal speelt in het najaar van 1980 en volgt een groep vrienden tijdens de week voor het begin van hun eerste jaar aan de universiteit in Texas. Ze proberen hun weg te vinden in de vrijheden en verantwoordelijkheden van de volwassenheid – drank, drugs, vrouwen – en moeten zich bewijzen in het honkbalteam van de universiteit. De film wordt geadverteerd als 'de spirituele opvolger van Dazed and confused', de cultfilm van Linklater uit 1993. De titel verwijst naar de song van de Amerikaanse hardrockband Van Halen. De film is goed ontvangen. Nigel M. Smith (theguardian.com) geeft 4 sterren. Hij schrijft dat Linklater zijn 'most purely pleasurable effort' aflevert sinds Dazed and Confused, noemt de vrienden 'intensely lovable' en de cast 'Collectively, they’re one hell of ensemble, with Powell and Hoechlin as charismatic standouts'.

Over Richard Linklater

CC BY 2.0 - Foto van/door K.E.B.

Richard (Rick) Linklater (Houston, 30 juli 1960) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en acteur.

Carrière

Samen met Lee Daniel, met wie hij regelmatig samenwerkte, richtte Linklater in 1985 de Austin Film Society op. Hij wordt om die reden gezien als een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van de stad Austin tot centrum voor de productie van onafhankelijke films. In de eerste jaren van zijn carrière maakte Linklater, die autodidact is op het gebied van de cinematografie, een aantal korte films die vooral gericht waren op het experimenteren met verschillende filmtechnieken. Zijn eerste speelfilm, It's Impossible to Learn to Plow by Reading Books, nam hij op met een Super 8-camera. Die film, die overigens nooit breed werd gedistribueerd, had al een aantal belangrijke kenmerken van de typische filmstijl waar Linklater naderhand om bekend werd, zoals weinig beweging van …Lees verder op Wikipedia