Als een gedemoraliseerde New Yorkse politieagent een kleine crimineel naar de rechtbank moet begeleiden om te getuigen, worden er voortdurend pogingen gedaan om deze getuige uit te schakelen
Titel
16 blocks
Regisseur
Richard Donner
Componist
Klaus Badelt 1967-
Acteur
Mos Def David Morse Bruce Willis
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
98 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664037515

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 2006 van Richard Donner (Lethal weapon), met Bruce Willis, Mos Def e.a. Als een gedemoraliseerde New Yorkse politieagent een kleine crimineel naar de rechtbank moet begeleiden om te getuigen, worden er voortdurend pogingen gedaan deze getuige uit te schakelen. Neil Smith (BBC Movie Reviews,i) geeft 3 (van 5) sterren: 'Fast-paced, tense and intermittently exciting, Donner's latest will keep genre fans engaged with its polished blend of tried and tested elements.'

Over Richard Donner

CC BY 2.0 - Foto van/door Alan Light

Richard Donner (geboren als Richard Donald Schwartzberg (New York, 24 april 1930 – Los Angeles, 5 juli 2021) was een Amerikaans filmregisseur die gespecialiseerd was in het maken van mainstream blockbusters. Hij was meer entertainer dan kunstenaar. Commercieel gezien was hij een van de succesvolste regisseurs van Hollywood.

Biografie

Richard Schwarzberg werd in 1930 geboren als zoon van Duitse ouders. Al op jonge leeftijd veranderde hij zijn achternaam in Donner.

Tijdens zijn militaire dienst kwam Donner in aanraking met het medium film en vanaf z'n 21e ging hij als cameraman werken voor het Amerikaanse televisieproductiebedrijf Universal. Donner bleek over veel talent te beschikken en hij kreeg al op 24-jarige leeftijd de kans om te regisseren. Zo regisseerde hij afleveringen van The Twilight Zone, The F.B.I. en de westernserie Wanted Live or Death. Vanaf de jaren 70 ging Donner films regisseren.

In 1976 maak…Lees verder op Wikipedia