Boek Nederlands

Verbrand

Phyllis Christine Cast (auteur), Kristin Cast (auteur), Henny Van Gulik (vertaler)

Verbrand

Phyllis Christine Cast (auteur), Kristin Cast (auteur), Henny Van Gulik (vertaler)
  • Vanaf 15 jaar
In de reeks:
De ziel van vampier Zoey Redbird is verbrijzeld. Haar vrienden willen haar terughalen uit het hiernamaals en reizen met haar lichaam naar het eiland van Sgiach. Ondertussen moet Zoey’s beste vriendin Stevie Rae haar op de vampierschool vervangen als hogepriesteres.
Onderwerp
Vampiers
Extra onderwerp
Griezelverhalen GRI
Titel
Verbrand
Auteur
Phyllis Christine Cast Kristin Cast
Vertaler
Henny Van Gulik
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Burned
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012
366 p.
ISBN
9789022561850 (paperback)

Besprekingen

‘Het huis van de nacht’ is een van de vele wereldwijd succesvolle vampierreeksen. Boeken over meisjes met bijzondere krachten verschijnen er in overvloed. Steeds wordt met hetzelfde recept gelijkaardige koekjes gebakken. De ene schrijfster, want het zijn meestal vrouwen die dergelijke verhalen neerpennen, maakt het wat zoeter dan de andere. Sommigen lassen graag gruwelijke scènes in, anderen kiezen er dan weer voor om het relationele en seksuele aspect uit te diepen. Deze romans koesteren niet de ambitie om op basis van een literaire toetssteen te worden beoordeeld. De schrijvers willen met hun boeken geen inzicht geven in de wereld of de psychologie van de personages, noch wensen zij subtiele levenslessen mee te geven of de grenzen van de schrijfkunst af te tasten. Het gaat enkel om het brengen van spannende verhalen waarbij de lezer kan wegdromen, weg van het reële leven.
Het procedé ligt vast: een jong meisje, van wie de schoonheid nog ontdekt moet worden, ervaart plotsklaps …Lees verder
Zoey Redbird (ik-figuur) is de jongste Hoge Priesteres die er ooit geweest is. Haar ziel is versplinterd en ze bevindt zich in een soort hiernamaals. Neferet stuurt Kalona achter haar aan om te voorkomen dat Zoey terugkomt. Dat geeft haar vrienden hoop. Zoey is dus niet echt dood! Maar hoe kunnen ze haar helpen? Zevende deel in de serie 'Het huis van de nacht'*. Het perspectief wisselt tussen Zoey en een groot aantal andere personages, onder wie Kalona, Stevie Rae en Aphrodite. Ondanks dat de hoofdstukken over deze personages in de derde persoon zijn geschreven, is het taalgebruik aangepast aan de spreekstijl van het personage. Aphrodite vloekt bijvoorbeeld vrij veel en Stevie Rae heeft een aantal vaste uitdrukkingen die vaak terugkomen. De dialogen zijn vlot en erg humoristisch, waardoor je, hoe spannend en beklemmend het verhaal soms ook is, toch af en toe in de lach schiet. Het verhaal is erg breed uitgesponnen en had eigenlijk na dit zevende deel wel afgerond mogen zijn, maar het …Lees verder