Titel
Fleabag. [Seizoen 1] / written by and starring Phoebe Waller-Bridge
Scenarist
Phoebe Waller-Bridge
Acteur
Olivia Colman Brett Gelman Hugh Skinner Sian Clifford Bill Paterson Hugh Dennis
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, 2019
1 dvd-video
Speelduur
6 x 30 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
EAN
5407003481884

Besprekingen

Britse komische tv-serie (2016) van Phoebe Waller-Bridge (schrijver van Killing Eve), die zelf de hoofdrol speelt. Met verder Sian Clifford en Olivia Colman (The Favourite, The Lobster). 'Fleabag' is een jonge vrouw, een licht onaangepaste dertiger die zich een weg probeert te banen door hedendaags Londen. Ze probeert uit te vissen hoe ze in de grote stad van het leven kan genieten en wil dat bij voorkeur helemaal alleen doen, los van haar vrienden. Seizoen 1 won Emmy Awards voor beste regie en beste scenario en seizoen 2 voor beste serie en beste vrouwelijk hoofdrol. Beoordeling IMDb: 8,7. Tomatometer: 100%. Mark Moorman (Volkskrant 29-5-’19): ‘Elke relatie in haar leven, met haar complexe, neurotische familie en een sneue polonaise aan mannen, lijkt onder hoogspanning te staan en aan te sturen op een verlossende zelfdestructie, een rampenfilm in slowmotion (…) herkenbaar en aangrijpend en hysterisch geestig af en toe, maar met een sterke tragische onderstroom.’ Dana Linssen (Filmkra…Lees verder

Over Phoebe Waller-Bridge

CC BY 3.0 - Foto van/door MTV International on YouTube

Phoebe Mary Waller-Bridge (Londen, 14 juli 1985) is een Britse actrice, filmproducente, scenarioschrijfster en toneelregisseuse.

Biografie

Waller-Bridge werd geboren in Londen waar zij drama studeerde aan het Royal Academy of Dramatic Art.

Waller-Bridge begon in 2009 met acteren in de televisieserie Doctors, waarna zij nog meerdere rollen speelde in televisieseries en films. Zij speelde in onder andere The Iron Lady (2011) en Broadchurch (2015).

Waller-Bridge is naast actrice ook toneelregisseuse bij de DryWrite Theatre Company. Naast het acteren schrijft zij ook toneelstukken voor het theater.

Filmografie

Films

  • 2019 National Theatre Live: Fleabag - als Fleabag
  • 2018 Solo: A Star Wars Story - als L3-37
  • 2017 Goodbye Christopher Robin - als Mary Brown
  • 2015 <…Lees verder op Wikipedia

Suggesties